Η απίστευτη ιστορία του πεντάχρονου παιδιού που έγινε μητέρα!


- Το περιστατικό της Λίνας Μεντίνα που γράφτηκε στην ιστορία της ιατρικής 

Η στιγμή που μια γυναίκα γίνεται μητέρα αποτελεί αναμφίβολα ένα μεγάλο δώρο. Είναι εκείνη η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι το «εγώ» παραμερίζεται και δίνει τη θέση του στην προσφορά και τη διάπλαση ενός νέου ανθρώπου. 



Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η ωριμότητα της μητέρας γι’ αυτό το μεγάλο βήμα. Τι γίνεται όμως όταν μητέρα γίνεται ένα παιδί; Πώς ένα παιδί μπορεί να αναθρέψει ένα παιδί; Πώς μπορεί να παραβιαστεί τόσο παράφορα η ροή των φυσιολογικών γεγονότων;

Η περίπτωση της Λίνας Μεντίνα, του πεντάχρονου κοριτσιού από το Περού που το 1939 κυοφόρησε και γέννησε στην ηλικία των πέντε ετών, αποτελεί μια μοναδική περίπτωση στα ιατρικά δεδομένα, που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να σοκάρει την κοινή γνώμη.

lina 

 

Η σοκαριστική ανακάλυψη


To 1933 σε ένα μικρό χωριό του Περού γεννιέται η Λίνα, ο γόνος μιας φτωχής οικογένειας ανθρακωρύχων. Σε ηλικία πέντε ετών οι γονείς της παρατηρούν ένα ανεξήγητο πρήξιμο στην κοιλιά της.

Οι γιατροί του χωριού κάνουν διάφορα γιατροσόφια για να την κάνουν καλά, αλλά ο σατανικός όγκος, όπως τον αποκαλούσαν, δεν υποχωρούσε. Μοναδική λύση και προτροπή στους ανήσυχους γονείς είναι να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο της πόλης για να λυθεί ο γρίφος.

Έτσι η μικρή μεταφέρεται στο νοσοκομείο της πόλης Πίσκο και ο πατέρας εξηγεί στους γιατρούς ότι οι κομπογιαννίτες του χωριού δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν το μεγάλο όγκο στην κοιλιά της. Μετά από ενδελεχή εξέταση οι γιατροί διαπιστώνουν ότι το πρήξιμο δεν ήταν όγκος. Ήταν το έμβρυο που κυοφορούσε η Λίνα…

Η γέννα και η εξήγηση του ιατρικού μυστηρίου

 

lina3

Ο πατέρας της Λίνας εξηγεί στον γιατρό Gerado Lozada ότι η κόρη του είχε περίοδο από την ηλικία των τριών ετών, αλλά τους τελευταίους εφτά μήνες είχε σταματήσει. Βάζοντας το στηθοσκόπιο στην κοιλιά της πεντάχρονης ο γιατρός ακούει τον χτύπο της καρδιά του εμβρύου που κυοφορούσε!

Η ακτινογραφία επιβεβαιώνει το εύρημα και πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: η πεντάχρονη θα γινόταν σε δύο μήνες μητέρα και μια νέα σελίδα θα γραφόταν στα ιστορικά χρονικά.

Ο καιρός πέρασε και η Λίνα σε ηλικία 5 ετών και οχτώ μηνών γέννησε στις 14 Μαΐου 1939 σε νοσοκομείο της Λίμα ένα υγιέστατο αγοράκι 2.700 γραμμαρίων με καισαρική τομή καθώς η λεκάνη της, εξαιτίας του πρώιμου της ηλικίας της, ήταν πολύ στενή και δεν μπορούσε να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Το μωρό πήρε το όνομα Gerado από το γιατρό που ξεγέννησε τη Λίνα.

Οι ιατρικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Λίνα έπασχε από πρώιμη ήβη, δηλαδή πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «LaPresseMedicale» η νεαρή μητέρα είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 8 μηνών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.

Δύο χρόνια μετά τη γέννηση του Gerardo ο παιδοψυχολόγος Paul Kosak μίλησε με τη Λίνα. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ των New York Times «η Λίνα είναι ευφυής πάνω από το μέσο όρο και το μωρό είναι μια χαρά. Η ίδια θεωρεί το έμβρυο ως το μικρό αδερφό της, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια».

lina1

Πώς όμως είχε μείνει έγκυος η πεντάχρονη; Λίγο καιρό μετά τη γέννηση του παιδιού της συνελήφθη ο πατέρας της κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου και αιμομιξία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος του.

Το κορίτσι δεν αποκάλυψε ποτέ ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της, ενώ χρόνια αργότερα, όταν η υπόθεση επανεξετάστηκε, το 1955 ένα περιοδικό ανέφερε ότι το παιδί ήταν αποτέλεσμα βιασμού.

«Οι Ινδιάνοι στα απομακρυσμένα χωριά των Άνδεων, όπως σε αυτό που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Λίνα, έκαναν συχνά γιορτές, οι οποίες κατέληγαν σε όργια, όπου ο βιασμός δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο» ανέφερε το ρεπορτάζ.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η υπόθεση της Λίνας θεωρήθηκε απάτη, αν και η ιστορία βεβαιώθηκε πολλές φορές από γιατρούς στο Περού και την Αμερική, στηριζόμενη σε φωτογραφίες, ακτινογραφίες και βιοψίες.

Ο Gerardo μεγάλωσε έως τα 10 θεωρώντας ότι η Λίνα ήταν αδερφή του, μέχρι τη στιγμή που κάποιοι συμμαθητές του μαρτύρησαν την αλήθεια, αποκαλύπτοντας ότι η αδερφή του ήταν στην ουσία η μητέρα του.

lina2

Η Λίνα παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της το 1972. Εφτά χρόνια μετά τη νέα γέννηση ο Gerardo πέθανε από μόλυνση του μυελού των οστών. Από το 2005 η Λίνα μένει με το σύζυγό της Raul Jurado στο Περού και αρνείται να ξεθάψει το παρελθόν της και να το αναλύσει.

Το βιβλίο του γυναικολόγου Jose Sandoval με τίτλο «Mother Aged 5» (Μητέρα ετών 5) έφερε ξανά στο προσκήνιο την υπόθεσή της, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης του Περού. «Η κυβέρνηση τους καταδίκασε να ζουν στη φτώχεια. Σε κάποια άλλη χώρα θα ήταν αντικείμενο ειδικής φροντίδας. Ακόμα έχουμε χρόνο να επιδιορθώσουμε τη ζημιά που της έχουμε κάνει» λέει ο συγγραφέας του βιβλίου.

«Ποτέ δεν πήρε βοήθεια. Πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις δεν την σκέφτηκαν. Ίσως ακόμα και σήμερα να υπάρξουν υποσχέσεις που ποτέ δεν θα εκπληρωθούν» λέει ο σύζυγός της. Ακόμα και σήμερα κανείς δεν έχει μάθει ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της.

lina5

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ