Όλες οι σύγχρονες τάσεις στην κουζίνα σας


Τα ανερχόμενα food trends για το 2016 έψαξε και βρήκε η Εθνική Ένωση Εστιατορίων της Αμερικής (National Restaurant Association) με χιλιάδες σεφ και επαγγελματίες του χώρου να απαντούν σε ερωτήσεις όπως «Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη γαστρονομία;», «Τι ζητάνε πιο πολύ οι πελάτες;» και «Τι κρατάμε και τι αφήνουμε από το 2015;».



Οι απαντήσεις είναι πολλές και έχουμε μαζέψει για εσάς τα σημαντικότερα:

1. Στροφή στην υγιεινή κουζίνα
Καθαρή πρωτεΐνη, πολλά φρέσκα λαχανικά και σίγουρα λιγότερα τηγανιτά φαίνεται να θέλουν οι πελάτες. Πιάτα πιο απλά, γευστικά, με καθαρές γεύσεις και χωρίς ζωικά λίπη.

2. Η ethnic κουζίνα έχει την τιμητική της
Σε αντίθεση με το clean eating, πολλοί θέλουν πιο έθνικ και καυτερές γεύσεις από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, με πολλά καρυκεύματα, κιμά και τσίλι.

3. Στροφή στους τοπικούς παραγωγούς
Όταν πρόκειται για τυροκομικά προϊόντα, λαχανικά ή κρεατικά, τόσο οι σεφ, όσο και οι πελάτες φαίνεται να προτιμούν πλέον μικρούς ντόπιους παραγωγούς με ποιοτικά προϊόντα και, ακόμη καλύτερα, με βιολογικά προϊόντα.

4. Παιδικά μενού πλούσια σε βιταμίνες
Μετά από χρόνια, και με τόσα που έχουν ακουστεί για τα παιδικά μενού, οι γονείς πλέον θέλουν θρεπτικά, ολοκληρωμένα και όχι απλά γευστικά μενού για τα παιδιά τους. Αν, μάλιστα, έρχονται και με μία χαριτωμένη παρουσίαση ακόμα καλύτερα!

5. Όλοι κρύβουμε έναν μικρό χορτοφάγο μέσα μας
Η χορτοφαγική διατροφή είναι στα πάνω της. Τόφου και κινόα αντικαθιστούν εξαιρετικά το κρέας σε πολλές συνταγές, όπως φυσικά και τα όσπρια και τα λαχανικά.

6. Σπιτικό παγωτό, το τέλειο επιδόρπιο
Αν και πολλοί δήλωσαν την προτίμησή τους και στα μικρά ατομικά γλυκά, φέτος την παράσταση κλέβει το σπιτικό παγωτό, σχετικά άγλυκο και με πιο πηχτή υφή.

7. Ασυνήθιστα μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά μπορούν να απογειώσουν ένα πιάτο, αλλά οι πελάτες φαίνεται να μην αρκούνται πια στο δενδρολίβανο. Εναλλακτικά μπαχαρικά και βότανα, λοιπόν, συνδυασμένα με ιδιαίτερο τρόπο είναι must.

8. Εξωτικά φρούτα
Σε φρουτοσαλάτες, γλυκά, smoothies, αλλά και ως συστατικά σε πιάτα, όλοι φέτος φαίνεται να θέλουν μούρα, μάνγκο, ανανά και φρούτα του πάθους για χρώμα και άρωμα.

9. Ιδιαίτερα τυριά
Κρεμώδη ή σκληρά, τα τυριά είναι πάντα μία πολύ ωραία επιλογή για ορεκτικό αλλά και για να συνοδεύσουν ένα μπουκάλι κρασί. Γαλλικά και ιταλικά τυριά στις πρώτες θέσεις, αλλά και ελληνικά ΠΟΠ τυριά, συνδυασμένα με μαρμελάδες, είναι μία hot πρόταση για το 2016.

10. Μπύρα από… σπίτι
Για τους λάτρεις της μπύρας, φέτος όλοι στρέφονται σε μικρότερους παραγωγούς με ιδιαίτερες ζυμώσεις και πιο φρουτώδεις γεύσεις. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παραγωγοί.

  Ιωάννα Θεοδώρου
 supply.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ