Πυρά στον Υπουργό για το κυνήγι στον Αμβρακικό!


Πυρ και μανία η Ορνιθολογική με τη νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι. 

Με μία σκληρή ανακοίνωση επιτίθεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και επαναφέρει το ζήτημα της θήρας στον Αμβρακικό!



Η Ορνιθολογική χαρακτηρίζει φιάσκο την ρυθμιστική και όπως σημειώνει "βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Υπουργού για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της θήρας στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, ενός Υγροτόπου Διεθνούς Σημασίας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υγροτόπων Ραμσάρ".

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ήδη από το 2012 αποδείξει την αρνητική επίδραση της θήρας στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου, καθώς προκαλεί μεγάλη όχληση και επηρεάζει τόσο τα θηρεύσιμα όσο και τα προστατευόμενα είδη.

"Μέσα σε αυτό το σκηνικό εκβιασμών και πολιτικών πιέσεων, τις οποίες οι ίδιοι οι κυνηγοί διατυμπανίζουν ότι ασκούν, θα έχει το απαραίτητο θάρρος ο κ. Τσιρώνης, ώστε να λάβει υπόψη του τις υποχρεώσεις της θέσης του, τα επιστημονικά στοιχεία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και την κοινή λογική ή θα αφήσει το κυνήγι ελεύθερο μέσα στο Εθνικό Πάρκο κάνοντας ακόμη ένα χατίρι στο κυνηγετικό λόμπι;", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση!

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ