Βραζιλία: Οριστικό τέλος για την Ρουσέφ...


- Ένοχη την έκρινε η Γερουσία

Με την απαραίτητη πλειοψηφία δύο τρίτων καταδίκασε η Γερουσία της Βραζιλίας την Ντίλαμ Ρουσέφ, καθαιρώντας την οριστικά από την προεδρία. 



 
Την Τετάρτη, η Γερουσία ψήφισε με 61 «υπέρ» και 20 «κατά» και καταδίκασε την αποπεμφθείσα πρόεδρο για παραποίηση του ελλείμματος πριν τις τελευταίες εκλογές. Η ίδια δήλωνε αθώα, λέγοντας πως η διαδικασία ήταν πραξικόπημα με στόχο την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

Η πολιτική κρίση που έχει τυλίξει εδώ και μήνες τη Βραζιλία είχε κορυφωθεί τον Μάιο, όταν η Ρουσέφ είχε αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη και είχε προσωρινά απομακρυνθεί από την ηγεσία.

Οι κατηγορίες σε βάρος της δεν αφορούν τα σκάνδαλα της Petrobras, υπόθεση στην οποία είχαν εμπλακεί μεγάλα ονόματα και των δύο μεγάλων πολιτικών στρατοπέδων στη Βραζιλία.

Θεωρώντας πιθανότερη, όπως επιβεβαιώθηκε, την καθαίρεσή της, η Ρουσέφ είχε εμφανιστεί μαχητική στην κατάθεσή της ενώπιον των γερουσιαστών τη Δευτέρα, υπερασπιζόμενη την παρακαταθήκη της και τα πεπραγμένα της στις δύο θητείες.

Την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ μέχρι τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές στο τέλος του 2018. Η ορκωμοσία του θα γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Η καθαίρεση της Ρουσέφ βάζει τέλος στην 13ετή κυριαρχία του Κόμματος των Εργαζομένων.

 in.gr

ΣΗΜ "Α/ΤΖ": Η Ντίλαμ Ρουσέφ είναι Βουλγαρικής καταγωγής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ