Σκουληκαριά: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Αρχιστράτηγος

 

Κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες στη Σκουληκαριά Άρτας, οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Αρχιστρατήγου της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη. (Φωτορεπορτάζ)




Μέσα σε μια πρωτόγνωρη για την περιοχή προσέλευση κόσμου και με τα μικρά και μεγάλα χορευτικά τμήματα να γοητεύουν, οι δημότες του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ένιωσαν την αξία και την δύναμη που πηγάζει από την σύμπνοια την αγάπη, την αλληλεγγύη αλλά πολύ περισσότερο την πίστη στα ιδανικά μας.



Εθνική Υπερηφάνεια, Συγκίνηση, Αξιοπρέπεια, Δέος και Ορεινή Λεβεντιά μας γέμισαν χθες τα τέσσερα χορευτικά τμήματα, στολίδια και καμάρια της Άρτας και του Δήμου μας. Συμμετείχαν τα χορευτικά του "Σκουφά", Διασέλλου, Άνω Καλεντίνης και Σκουληκαριάς.  

"Υποκλινόμαστε όλοι στο μεγαλείο του μεγάλου αυτού άνδρα, του Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης".
Ορεινοί μαχητές της ζωής οι κάτοικοι της περιοχής μας με χαρακτηριστικά Ανδρείας και Αρετής του Καραϊσκάκη, σε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων, στον πόλεμο των οικονομιών, αντιστέκονται προτάσσοντας ως λάβαρο και σκοπό τις ηθικές, τις αρχές και τις αξίες που χρόνια τώρα ο Ελληνισμός κουβαλάει στις πλάτες του !


Ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη ευχαριστεί θερμά τους εμπνευστές, δημιουργούς και εκτελεστές αυτής της μοναδικής βραδιάς που δεν είναι άλλοι από τα χορευτικά τμήματα, τους δασκάλους τους και τους Συλλόγους τους .


Ευχαριστεί επίσης τους δυο αφηγητές του Δρώμενου και τους Συλλόγους (Λένω Μπότσαρη, Σκουληκαριάς, Γιαννιώτι) καθώς και όσους άλλους μόχθησαν και εθελοντικά βοήθησαν για την μοναδική αυτή εκδήλωση !


Αφήσαμε τελευταίο τον απλό κόσμο επισκέπτη και λάτρη της Παράδοσης και τους δημότες του Δήμου καθώς επίσης και τους επίσημους καλεσμένους μας . Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και την υποστήριξη της Εκδήλωσης, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη.



ΦΩΤΟ με βάση τα χορευτικά που έλαβαν μέρος























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ