Γαλλία: Νεκρός ιερέας σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία


Νεκροί στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έπεσαν οι δύο άνδρες που κρατούσαν ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Νεκρός είναι επίσης και ένας ιερέας που βρισκόταν μεταξύ των ομήρων και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ίδιος άνδρας που οι δράστες του είχαν κόψει προηγουμένως το λαιμό με λεπίδα.



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο.

Οι δύο άνδρες κρατούσαν ως ομήρους στην περιοχή Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ένας ιερέας, δύο μοναχές καθώς και πιστοί. Οι πρώτες εικόνες έδειχναν περιπολικά να έχουν αποκλείσει το σημείο και ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή.

«Κάποια στιγμή, οι δύο δράστες βγήκαν από την εκκλησία και τότε η ειδική μονάδα BRI τους σκότωσε», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, Πιερ Ανρί Μπραντέτ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε οι ταυτότητες αλλά ούτε και τα κίνητρα των δραστών, ωστόσο, την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

«Βάρβαρη» αποκάλεσε την επίθεση ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί χτύπημα για όλους τους Καθολικούς και ολόκληρη τη Γαλλία. «Θα σταθούμε μαζί», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter.

Το Βατικανό με επίσημη ανακοίνωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία», προσθέτοντας ότι το έγκλημα είναι ακόμη πιο στυγερό επειδή συνέβη σε ιερό χώρο.
«Ο πάπας συμμετέχει στον πόνο και τον τρόμο αυτής της παράλογης βίας», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Στο σημείο μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

 kathimerini.gr, in.gr

Ήταν «Στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους 


 Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι ένοπλοι εισήλθαν κατά πληροφορίες στο ναό από την πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας. Κρατούσαν μαχαίρια, δεν είναι σαφές εάν έφεραν και άλλα όπλα.

 Οι δράστες είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ από το σημείο της επίθεσης διακηρρύσσοντας ότι η Γαλλία θα πολεμήσει εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης με όλα τα μέσα.

Ακολούθησε ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος με το προπαγανδιστικό πρακτορείο ειδήσεων Amaq να μεταδίδει ότι «δύο στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν την επίθεση.


 .tovima.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ