Άλκμααρ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


- Παραμένει ζωντανή η ομάδα της Ηπείρου στην υπόθεση πρόκριση

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ, αλλά "πλήρωσε" μια στιγμή αδράνειας της άμυνάς του και έφυγε με την ήττα (1-0). 



Με 5-3-2 και ιδιαίτερα έμφαση στο αμυντικό κομμάτι παρέταξε την ομάδα του κόντρα στην Αλκμάαρ ο Γιάννης Πετράκης. Αντίθετα οι Ολλανδοί κατέβηκαν με 4-3-3 και στόχο το γρήγορο γκολ για να αποβάλλουν και το άγχος. Παραλίγο μάλιστα να το πετύχουν στο πρώτο κιόλας λεπτό όταν ο Γιόχανμπακς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η πρώτη τελική για τον ΠΑΣ σημειώθηκε στο 8' με τον Κοζορώνη να πιάνει την κεφαλιά και τον Ρότσετ να μπλοκάρει. Οι Γιαννιώτες παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα έκλεισαν όλους τους χώρους και έδειχναν πως θα πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Λούκασεν. Ο άσος της Άλκμααρ εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική στιγμή αδράνειας στην άμυνα των Γιαννιωτών και με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ δεν άλλαξε το στυλ παιχνιδιού του παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Γιάννης Πετράκης κράτησε πίσω τους παίκτες του με σκοπό κυρίως να μην δεχθούν δεύτερο τέρμα. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός και όσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Εξαιρετικά διαβασμένος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ιστορικό ματς που έδωσε κόντρα στην Άλκμααρ στην Ολλανδία. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έμπαιναν με αυτοθυσία σε κάθε μονομαχία, έκλειναν άριστα τους χώρους, αλλά τους πρόδωσε μια στημένη φάση. Όπως και να έχει πάντως το 1-0, κρατάει ζωντανούς τους Γιαννιώτες ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στο γήπεδο του Περιστερίου την επόμενη εβδομάδα.

Οι συνθέσεις

Άλκμααρ (4-3-3): Ρότσετ, Γιόχανσον, Φλαρ, Γιόχανμπακς (63' Γκαρσία), Χαπς, Βαν Οφερεμ (87' Σέουτιενς), Φέργκχοστ (63' Φράιντεϊ), Χένρικσεν, Σόουζα, Λούκασεν, Βάουτενς

ΠΑΣ Γιάννινα (5-3-2): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (61' Κούτρης), Γιάκος (74' Δώνης), Ακόστα, Φερφελής (50' Μαμπουλού)

 contra.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ