Αλλαγή όλων των αντιδημάρχων στο Δήμο Αρταίων


- Αναδιοργάνωση αντιδημαρχιών -Ποια ονόματα ακούγονται για αντιδήμαρχοι

Αλλαγές σε πρόσωπα και αντιδημαρχίες σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μετά το καλοκαίρι ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που όπως όλα δείχνουν θα ανατρέπει εντελώς πρόσωπα και δομές. 



Γράφει μεταξύ άλλων στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα "ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ": "...Παρότι όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Αρταίων φέρεται να δηλώνει πως εκείνος δεν έχει κανένα λόγο στις αλλαγές, αλλά απλώς υλοποιεί αποφάσεις της Δημοτικής Ομάδας, ακούγεται πως τα πρόσωπα που έχει επιλέξει θα υπηρετούν και την προσπάθεια να βελτιωθεί ο τρόπος διοίκησης του Δήμου, ενώ παράλληλα, στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για το τι θα συμβεί στα επόμενα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι και τις εκλογές.

Μεταξύ των «μηνυμάτων» λέγεται πως θα είναι και η αναδιοργάνωση των αντιδημαρχιών, ώστε να προσαρμοσθούν στις επιθυμίες του Δημάρχου Αρταίων, αφού το Δημαρχοκεντρικό σύστημα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει θεσμοθετημένο, η Δημαρχιακή Αρχή με τις επιλογές της το έχει κάνει ακόμη πιο συγκεντρωτικό.

Πάντως, οι πρώτες ακριτομυθίες που ακούγονται από εν ενεργεία αντιδημάρχους, δείχνει πως οι διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στην Δημοτική Ομάδα της παράταξής του, σχετικά με τον τρόπο διοίκησης, θα ενταθούν και ίσως να δημοσιοποιηθούν στο κρίσιμο διάστημα των αλλαγών.

«Ούτε μία κλήση δεν μας αφήνει να σβήνουμε», ακούστηκε να λέει αντιδήμαρχος σε παρέα, θέλοντας να δείξει πως ο Χρ. Τσιρογιάννης δεν αφήνει χώρο σε άλλους εκλεγμένους συνεργάτες να έχουν επαφή με τους ψηφοφόρους, επιλέγοντας ένα κλειστό σύστημα διοίκησης με εκείνον επικεφαλής σε όλα.

Γκρίζες ζώνες 

Σε ότι αφορά την καθαριότητα δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος στην προσπάθεια της ανακύκλωσης, ούτε και στην κομποστοποίηση ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με τους εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και την κατάληψη δρόμων και πλατειών από τραπεζοκαθίσματα, η εικόνα είναι χειρότερη από εκείνη που ανέλαβε από τον Γ. Παπαλέξη.

Τέλος και σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία, τα παράπονα των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν την «μάχη της λακκούβας» παραμένουν σε υψηλή ένταση.

Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται 

Υπενθυμίζοντας ποιοι είχαν ποιες θέσεις αντιδημάρχων καταγράφουμε και τα πρώτα ονόματα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων και των στενών υπηρεσιακών συνεργατών του, για τις ανάλογες θέσεις

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας είχε ορισθεί ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ η θέση ήταν Άμισθη (αναπληρωτής Δημάρχου). Για τη θέση αυτή το μεγάλο φαβορί είναι ο γνωστός φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΩΛΟΣ. Ο κ. Λώλος, είχε ορισθεί Εντεταλμένος Σύμβουλος Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας 

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Εξυπηρέτησης του Δημότη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Διοικητικών είχε ορισθεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ και η θέση ήταν Άμισθη (Δ.Ε. Αμβρακικού). Για τη θέση αυτή ακούγεται το όνομα του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ που είχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου Ανάδειξης Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων 

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης είναι ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (Δ.Ε. Αρταίων), για τη θέση του οποίου ακούγεται ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Κυκλοφοριακής Αγωγής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΗΚΑΣ.

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Πολιτισμού, Τουρισμού & Απασχόλησης είναι ο ΛΙΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Δ.Ε. Βλαχερνών) στη θέση του οποίου ακούγεται πως ο Δήμαρχος θα προτείνει την Εντεταλμένη Σύμβουλο Στήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ.

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας είναι ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΔΕ Ξηροβουνίου) στη θέση του οποίου λέγεται πως θα προταθεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εξοικονόμησης Ενέργειας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΤΑΣ.

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Καθαριότητας, Πρασίνου & Προστασίας Περιβάλλοντος είναι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΑΣ (Δ.Ε. Φιλοθέης), για τη θέση του οποίου ακούγεται πως θα επιλεγεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης & Διαλογής στην Πηγή ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες θέλουν μετά την οριστικοποίηση των επιλογών και εφόσον αυτές οι επιλογές γίνουν αποδεκτές είτε από τους προταθέντες, είτε από την υπόλοιπη δημοτική ομάδα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε συνεργασία με τους νέους αντιδημάρχους θα πρέπει να βρει νέους ρόλους στους πρώην αντιδημάρχους και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

 ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ