«Εσείς έχετε διαμάντια και δεν ξέρετε να τα πουλήσετε»


- Καλύτερη της τελευταίας τριετίας η φετινή τουριστική χρονιά για το Ν. Άρτας
- Από Ισραήλ, Γερμανία, Ολλανδία, οι επισκέπτες που έρχονται το τελευταίο διάστημα

Με αφετηρία το φετινό Πάσχα η τουριστική εικόνα αρχίζει σταδιακά να αλλάζει για την περιοχή. Αυτό υποστηρίζει η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγροτοτουριστικών Καταλυμάτων και ξενώνων του νομού Άρτας «Ο Άραχθος», Μαρία Παπαβασιλείου,...



...επισημαίνοντας στην εφημερίδα "Ηχώ της Άρτας", ότι συνολικά τόσο για τα καταλύματα στα ορεινά, όσο και στην περιοχή της Κορωνησίας, υπήρξε πληρότητα σε υψηλότερα ποσοστά από κάθε άλλη χρονιά.

«Ήταν η καλύτερη χρονιά μέσα στην τελευταία τριετία και αυτό μπορώ να πω ότι μας γέμισε με αισιοδοξία για την παραπέρα πορεία. Νομίζουμε ότι σιγά-σιγά θα ανακάμψουμε, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πολύ δύσκολες χρονιές για όλους μας», είπε και πρόσθεσε ότι «οι επισκέπτες που έρχονται το τελευταίο διάστημα είναι από Ισραήλ, από Γερμανία, Ολλανδία και κάποιους από Αγγλία».

Όσο για το αν υπάρχουν πλέον αισιόδοξες προσλαμβάνουσες για επισκέπτες και από Ρουμανία μετά την παρουσίαση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στο Βουκουρέστι, με εκπρόσωπο για τον τομέα του τουρισμού την ίδια, η κ. Παπαβασιλείου ανέφερε: «τα τελευταία δυο χρόνια όπως καταγράφηκε τόσο οι Ρουμάνοι όσο και οι Πολωνοί παρουσιάζουν αύξηση στην Ελλάδα. Πέρυσι μόνο από την Ρουμανία ένα εκατομμύριο επισκέπτες ήρθαν στην Ελλάδα.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που μας μετέφεραν οι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους είχαμε την επαφή είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει μόνο ο ήλιος και η θάλασσα. Ενδιαφέρονται και αναζητούν το φυσικό περιβάλλον όπως και ο πολιτιστικός και εναλλακτικός τουρισμός.

Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες Ρουμάνοι στην Ελλάδα επέλεγαν μεταξύ των νησιών μας τη Θάσο γιατί πέρα από το γεγονός ότι είναι νησί οπότε διαθέτει τη θάλασσα, εκείνο που την διαφοροποιεί είναι το βουνό που το αναζητούν.

Έτσι ενδιαφέρον έδειξαν οι τουριστικοί πράκτορες για την Ήπειρο και καθώς εγώ ήμουν εκπρόσωπος για την περιοχή της Άρτας εκ μέρους του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Αγροτουρισμού.

Εκείνο που έκανε εντύπωση είναι ότι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας καθόσον είναι και χριστιανοί ορθόδοξοι, για τα ορεινά αλλά και για τον Αμβρακικό κόλπο. Ειδικά για τον Αμβρακικό όχι μόνο για την Κορωνησία και συνολικά για τον υγροβιότοπο που τους άρεσε αλλά και για τον Αλιευτικό τουρισμό».

«Όλα αυτά τα διαθέτει η περιοχή μας όμως όπως μας λένε επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας κατά καιρούς και μένουν έκθαμβοι από τα πολιτιστικά μας μνημεία και τις φυσικές ομορφιές «Εσείς έχετε διαμάντια και δεν ξέρετε να τα πουλήσετε». Αυτό λοιπόν συμβαίνει. Σε άλλες περιοχές μπορεί να μην υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη και τόσα μνημεία μαζί όμως γνωρίζουν τον τρόπο να τα προβάλλουν. Να τα κάνουν γνωστά», εξήγησε η ίδια.

Ο εν λόγω Σύλλογος απαρτίζεται από 28 μέλη, δηλαδή ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων είτε μικρών αγροτουριστικών ξενώνων είτε και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Συνολικά μαζί με τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή οι κλίνες στο νομό ανέρχονται σε 711 και είναι ο μικρότερος μεταξύ των αντίστοιχων στους υπολοίπους νομούς της Ηπείρου.

 ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης