Άρτα: Κυριακή η ποδηλατοβόλτα και η μουσικοχορευτική εκδήλωση


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του TEI Ηπείρου - μουσικό σύνολο N arda και τον Λαογραφικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα», διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα και μουσικοχορευτική εκδήλωση, την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 & ώρα 18:30.




Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας, θα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας, με σημείο εκκίνησης τον βυζαντινό ναό της Παναγίας Παρηγορήτισσας, στις 18:30, και στη συνέχεια τους βυζαντινούς ναούς Αγίας Θεοδώρας και Αγίου Βασιλείου Άρτας, Γεφύρι Άρτας, το βυζαντινό ναό της Βλαχέρνας και επιστροφή στην Παναγία Παρηγορήτισσα.

Στον αύλειο χώρο της Παναγίας Παρηγορήτισσας, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μουσική και χορευτική εκδήλωση από το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου – μουσικό σύνολο N arda και το Λαογραφικό - Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα».

Η δράση απευθύνεται τόσο στους κατοίκους όσο και σε επισκέπτες της περιοχής καθώς και σε μαθητές και φοιτητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η άμεση επαφή του κοινού με τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου και του περιβάλλοντος στα οποία αυτά εντάσσονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης