Σοκ στα Τρίκαλα: Κοριτσάκια ζούσαν με τον νεκρό πατέρα τους στο σπίτι


Μια ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στα Τρίκαλα, όπου μητέρα με τα δύο ανήλικα κοριτσάκια της ζούσε στο ίδιο σπίτι με τον νεκρό άντρα της για τουλάχιστον τρεις μήνες. 



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η σορός του 75χρονου άντρα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Η 53χρονη σύντροφός του φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι κράτησε τη σορό του στο σπίτι για να μην «αποχωριστούν τα παιδιά τον μπαμπά τους».

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα αίτια του θανάτου του άντρα ήταν μάλλον παθολογικά. Το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα κοριτσάκια, 11 και 13 ετών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο οργανισμός είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο του 2016 τις αρχές ότι τα δύο κοριτσάκια παραμελούνται από την οικογένειά τους μετά από σχετικές καταγγελίες.

Η ανακοίνωση 
«Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία "Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015. Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.
"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.
"Το Χαμόγελο του Παιδιού", πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.
Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.
"Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ