Άρτα: Χρήσιμη συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου


- ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου Άρτας Βασίλη Μπαλάσκα και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστο Ναθαναήλ είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 




Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής Κώστας Πατήλας και ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Βλάχος.

Συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο Άρτας, καθώς και οι τρόποι συνεργασίας των δυο πλευρών, στα πλαίσια και του σχετικού Νόμου 4368/2016, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών στα Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της προμήθειας του αξονικού τομογράφου, των αναλωσίμων ειδών πρώτης ανάγκης, των υπερωριών του προσωπικού, της δημιουργίας Κέντρου Ημέρας για τη νόσο Αλτσχάιμερ, μέσα από το ΕΣΠΑ, την παραχώρηση χώρων στο παλιό Νοσοκομείο για μονάδες του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, της παραχώρησης ενός αγροτικού ιατρού για το ΚΑΠΗ Άρτας και της συμμετοχής και αρωγής του Νοσοκομείου στη σχεδιαζόμενη δημιουργία κοινωνικών δομών στο Δήμο, όπως το κοινωνικό ιατρείο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η παραχώρηση χώρων για την φιλοξενία της Σχολής Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου, η δημιουργία της αντιπυρικής ζώνης για την προστασία του Νοσοκομείου, καθώς και η λήψη μέτρων για τον ψεκασμό για τα κουνούπια εν όψει καλοκαιριού. Τέλος, ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει με τα συνεργεία του στην αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί, ότι μετά από πρόσκληση των κ.κ. Μπαλάσκα και Ναθαναήλ ο Δήμαρχος Αρταίων θα δώσει το «παρών» στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου την προσεχή Δευτέρα και ώρα 14:00, ώστε να τεθούν τα παραπάνω θέματα σε μια ευρύτερη βάση και να ξεκινήσει η υλοποίηση της συνεργασίας των δυο πλευρών, με τελικό στόχο την παροχή ακόμη καλύτερων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους Αρτινούς πολίτες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ