Η Μεγάλη Εβδομάδα των αποφάσεων για την Ελλάδα


Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης αποφάσεων στο ελληνικό ζήτημα καθώς «τα ταμεία έχουν αδειάσει για άλλη μια φορά», αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.



Σύμφωνα με τηλεγράφημα του dpa υπό τον τίτλο «Εβδομάδα αποφάσεων στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πόκερ», οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούν από την Ελλάδα να δρομολογήσει άμεσα και μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντικά βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών.

Από το Άμστερνταμ ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «άδειων ταμείων», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρευστότητα είναι προφανώς οριακή».

Μόνο τον Ιούλιο η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,7 δις ευρώ και «η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά», σύμφωνα με το dpa.

Έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, αμέσως μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Άμστερνταμ, οι εκπρόσωποι των δανειστών άρχισαν και πάλι τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται κυρίως ένα πρόσθετο πακέτο περικοπών που ζητά το Eurogroup ύψους περίπου 3,5 δις ευρώ, που θα συμφωνηθεί προληπτικά και το οποίο θα υλοποιηθεί μόνον εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».

Σε περίπτωση που σημειωθεί επαρκής πρόοδος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Το πολυσυζητημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων ύψους 5 δις ευρώ που προβλέπει και περικοπές συντάξεων θεωρείται, αντιθέτως, «σχεδόν συμφωνημένο», κατά το dpa.

DW

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης