Άρτα:Με λαμπρότητα η εναρκτήρια εκδήλωση για το «ΕΤΟΣ ΜΟΡΑΛΗ»


Με λαμπρότητα και με κεντρικό ομιλητή τον Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών κ. Πάνο Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη «ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ» η εναρκτήρια εκδήλωση για το «ΕΤΟΣ ΜΟΡΑΛΗ» που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων. 



Η εκδήλωση έγινε ανήμερα της συμπλήρωσης 100 ετών από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου στην Άρτα, ενώ μετά την ομιλία του κ. Χαραλάμπους προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για την ζωή του Γιάννη Μόραλη.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Κώστας Τράμπας και η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Άννα – Μαρία Κουτρούμπα.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αρταίων αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για την Άρτα η διοργάνωση του «ΕΤΟΥΣ ΜΟΡΑΛΗ», για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού και υπογράμμισε ότι όλο το 2016 θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στον μεγάλο Αρτινό ζωγράφο.

Παράλληλα, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί το όνομα του Μόραλη στην πλατεία έξω από την Πινακοθήκη, καθώς και να δημιουργηθεί μια προτομή του μεγάλου καλλιτέχνη.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τους πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών που υπάρχουν στην Άρτα και τους Αρτινούς ανθρώπους του πνεύματος που ζουν σε άλλες περιοχές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος και συνέχισε:

«Να τους ενεργοποιήσουμε ώστε να δημιουργήσουμε στον τόπο μας αξιοσημείωτο πολιτιστικό έργο και να δώσουμε την ευκαιρία στους Αρτινούς, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της τέχνης να μάθουν την περιοχή μας. Βούλησή μας είναι να δημιουργηθεί στον ένα όροφο της Πινακοθήκης  μόνιμη έκθεση Αρτινών καλλιτεχνών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς συμπολίτες μας να εκφραστούν.

Παράλληλα, εκδηλώσεις σαν και τη σημερινή συμβάλλουν στο να αποκτήσει ταυτότητα η Δημοτική μας Πινακοθήκη, για την οποία έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό και θέλουμε να φιλοξενεί μεγάλες εκθέσεις κάθε χρόνο. Εκθέσεις με πανελλήνιο χαρακτήρα, που θα δίνουν ώθηση και στην τοπική μας οικονομία».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ