Επιτέλους!!...Μελέτη για ανακαίνιση της Πνευματικής Στέγης


Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αρταίων και τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», για την εκπόνηση μελέτης για την ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του κτιρίου που στεγάζεται η Πνευματική Στέγη του Συλλόγου στην Άρτα. 




Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 150.000 € και η σχετική πίστωση είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει:

• Τον επανασχεδιασμό των όψεων του κτιρίου, με την ανακατασκευή των εξωτερικών κουφωμάτων και την τοποθέτηση ικανών μονώσεων (θερμομονώσεων και ηχομονώσεων)
 

• Την ανακατασκευή των εσωτερικών τοιχοποιιών, των ψευδοροφών και των δαπέδων όλων των χώρων
 

• Την ανακατασκευή των επενδύσεων των χώρων υγιεινής, αλλά και την τοποθέτηση των κατάλληλων ηχααπορροφητικών ή ηχοανακλαστικών επιφανειών στη μεγάλη αίθουσα.
 

• την τοποθέτηση σταθερού εξοπλισμού στην μεγάλη αίθουσα (καθίσματα κλπ).
 

• την ανακατασκευή όλων των απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου (εγκατάσταση ανελκυστήρα κατάλληλου για χρήση Α.Μ.Ε.Α., εγκατάσταση κλιματισμού – αερισμού, εγκαταστάσεις φωτισμού, πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, μεγαφωνικής εγκατάστασης), με γνώμονα την αύξηση της λειτουργικότητας αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 Η εκπόνηση της μελέτης είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Πνευματικής Στέγης του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», ενός από τους παλιότερους και ιστορικότερους πολιτιστικούς Συλλόγους της χώρας, με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό της περιοχής μας.

Η ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, θα προσφέρει στους πολίτες της περιοχής μας, έναν χώρο αντάξιο της ιστορίας του Συλλόγου και της Άρτας, με σύγχρονες προδιαγραφές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκδηλώσεων (πολιτιστικών, κοινωνικών κλπ) όλων των Φορέων που τη χρησιμοποιούν.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης