Άρτα: Επίσκεψη Ρώσων τουριστικών πρακτόρων


Τέσσερις τουριστικοί πράκτορες ενός εκ των μεγαλυτέρων ταξιδιωτικών γραφείων της Ρωσίας, του TEZ TOUR, επισκέφθηκαν το Δήμο Αρταίων. 

Η επίσκεψη ήταν αποτέλεσμα των επαφών που έγιναν κατά την πρόσφατη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, ΜΙΤΤ, όπου ο Δήμος Αρταίων έδωσε το «παρών» και έγινε στα πλαίσια περιοδείας που οργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα. 



Είχε, δε, σαν στόχο να γνωρίσουν την Άρτα και να διερευνήσουν τις πιθανότητες τουριστικής συνεργασίας με τους επιχειρηματίες της περιοχής.


Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες Ιρίνα Μιχαΐλοβα (Διευθύντρια πωλήσεων), Σβετλάνα Τινιάκοβα (Διευθύντρια τμήματος VIP), Ντένις Πλατόνοφ (Διευθυντής Ανάπτυξης) και Έλενα Γιακίμοβα (Διευθύντρια Μάρκετινγκ), μαζί με τον υπάλληλο του γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα Γιώργο Μαυρομάτη ξεναγήθηκαν σε μνημεία της πόλης, όπως το ιστορικό Γιοφύρι, η Παρηγορήτισσα, η Αγία Θεοδώρα, ο Άγιος Βασίλειος, το θεατράκι της Αρχαίας Αμβρακίας, καθώς και ο Ναός του Μάξιμου Γραικού, Αγίου ο οποίος στη Ρωσία είναι πολύ δημοφιλής.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν την Κορωνησία, καθώς και συσκευαστήριο τοπικών αγροτικών προϊόντων, ενώ είχαν συνάντηση και με ξενοδόχους της περιοχής, εκφράζοντας πολύ καλά λόγια για την περιοχή, αλλά και για τις προοπτικές ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη του μνημειακού και θρησκευτικού τουρισμού.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι η δημιουργία συγκεκριμένων τουριστικών πακέτων και προτάσεων τουριστικών διαδρομών, ενώ ο Δήμαρχος πρότεινε στους τουριστικούς πράκτορες την δημιουργία ενός γραφείου του ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Άρτα, αντίστοιχο με εκείνο που έχουν στην Κρήτη, με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας, αλλά και τον Ιερό Ναό του Μαξίμου Γραικού.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης