Παραδόθηκε ο αεροπειρατής στη Λάρνακα


- Κατέβηκε από το αεροσκάφος τελευταίος και υψώνοντας ψηλά τα χέρια συνελήφθη 

Παραδόθηκε στις αρχές τελικά ο αεροπειρατής στην Κύπρο. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου και μπήκε στο αεροσκάφος. Την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής κατέβηκε από το αεροσκάφος τελευταίος και υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού τον κύκλωσαν και τον έβαλαν σε όχημα απομακρύνοντάς τον από το σημείο.

Οι όμηροι είναι ελεύθεροι, αφού γύρω στις 14:30 σειρά ατόμων βγήκαν από το Airbus, με έναν να πηδά από παράθυρο του πιλοτηρίου.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ταυτοποίησε τον δράση ως Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά. Δεν έχει αποσαφηνιστεί η εθνικότητά του, αν και φαίνεται να είναι αραβικής προέλευσης, ούτε είναι γνωστό αν τελικά ο δράστης ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ο Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου.

Σε επιστολή του αεροπειρατή στα Αραβικά, που παραδόθηκε στις Αρχές, περιλαμβάνονται αιτήματα που έχουν να κάνουν με απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών στις αιγυπτιακές φυλακές.

Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τύπου Airbus, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 8.50 πμ στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας, λόγω αεροπειρατείας.

Η πληροφορία ελήφθη η ώρα 8.30 στον πυργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας,  και αφορούσε αεροπλάνο το οποίο εκτελούσε πτήση από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο και βρέθηκε υπό την απειλή αεροπειρατή.

Το Airbus Α320, στο οποίο επέβαιναν 60 άτομα (55 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος), απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και είχε προορισμό το Κάιρο.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης