Ιωάννινα: Αλλαγή φρουράς χθες στην ιστορική 8η Μεραρχία


Σε φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα έγινε χθες στο στρατόπεδο Περάματος η επίσημη τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της ιστορικής 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (Μεραρχίας). 

Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο αποχωρών Διοικητής, υποστράτηγος Σπυρίδων Γκίζας, ο οποίος άφησε πίσω του ως παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο. 



Τα βλέμματα ήταν στραμμένα όμως και στο νέο Διοικητή, ταξίαρχο Νικόλαο Ανδριόπουλο, ο οποίος από χθες ανέλαβε την ευθύνη της Ταξιαρχίας και μάλιστα από την πρώτη μέρα ήλθε αντιμέτωπος με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Υποστράτηγος Σπ. Γκίζας, δήλωσε υπερήφανος και ευγνώμων που υπηρέτησε ως Διοικητής την 8η Μεραρχία, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συνεργασία που υπήρξε με την τοπική κοινωνία.

«’Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου, ότι έπραξα ότι καλύτερο μπορούσα, προκειμένου αυτό που βρήκα όταν παρέλαβα την Διοίκηση και το οποίο ανήκει σε όλους τους προκατόχους μου, να το προχωρήσω λίγο περισσότερο. Να προσθέσω και εγώ, βασιζόμενος στις προσπάθειες και στους κόπους ολοκλήρου του προσωπικού».

Αναφερόμενος σε αμιγώς στρατιωτικά ζητήματα, ο κ. Σπ. Γκίζας υπογράμμισε ότι στα χρόνια που προηγήθηκαν, διατηρήθηκε το υψηλό φρόνημα, καλλιεργήθηκε συνειδητή πειθαρχία, ανέβηκε το επίπεδο της εκπαίδευσης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ο νέος Διοικητής 
 
«Έχω πλήρη επίγνωση της τιμής που μου έγινε», ανάφερε στην Ημερήσια Διάταξή του ο νέος Διοικητής, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «η ένδοξη πορεία της Μεραρχίας και οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την αποστολή της, επιτάσσουν να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο των παλαιότερων μένοντας πιστοί στον όρκο τους».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στο θέμα διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, τονίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι με βάση τη λογική του μέγιστου αποτελέσματος.

Ζήτησε πειθαρχία από όλους, ενώ στους στόχους που θέτει, μεταξύ άλλων, είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, η άριστη επαγγελματική εκπαίδευση, η αγάπη για τους οπλίτες θητείας και το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και το ηθικό τους, την εμφάνιση, την υγεία και τη Διοικητική Μέριμνα.

 Ειδική αναφορά έκανε επίσης στην ασφάλεια του προσωπικού, του υλικού και των εγκαταστάσεων. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους σας. Στην κοινή μας προσπάθεια θα βρίσκομαι διαρκώς δίπλα σας, θα γίνω κοινωνός των δυσχερειών και των προβλημάτων σας και θα συνδράμω με κάθε μέσο για την επίλυσή τους.

Ταυτόχρονα όμως θα απαιτήσω από όλες και όλους την πιστή εφαρμογή των νόμων και των διαταγών», κατέληξε, δεσμευόμενος να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του.Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής παραβρέθηκαν απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συγγενείς αξιωματικών και πολίτες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης