Σημαντικές οι προοπτικές για την καλλιέργεια Καστανιάς


- Με επιτυχία η εκδήλωση στη Ροδαυγή Άρτας παρουσία πλήθους κόσμου

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημοτικό Σχολείο Ροδαυγής η εκδήλωση με θέμα «Νέες προοπτικές στην καλλιέργεια της καστανιάς», που διοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και η Τοπική Κοινότητα Ροδαυγής.



Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Στέφανος Διαμαντής, Τακτικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η καλλιέργεια του κάστανου μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς για την περιοχή μας. Το βασικότερο είναι να στραφούν όλο και περισσότεροι στην αξιοποίησή της καστανιάς. Μια στροφή βέβαια που πρέπει να γίνει στοχευμένα και με σχέδιο κυρίως σε ό, τι αφορά τη διάθεση και προώθηση του προϊόντος, μέχρι και το τελικό αποδέκτη, που είναι ο καταναλωτής.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της καλλιέργειας που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους. Είμαστε βέβαιοι, πως με στοχευμένες κινήσεις και φυσικά πολύ δουλειά, τα προϊόντα μας θα γίνουν σήμα κατατεθέν για την Άρτα και θα ταξιδέψουν το όνομα της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται συνεργασία και υπομονή, αλλά είμαι σίγουρος ότι τελικά θα το πετύχουμε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης