Η Άνοιξη φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας


- Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές της Ηπείρου

Άστατος καιρός θα επικρατεί τη νέα έβδομα στην Ήπειρο, με αρκετές νεφώσεις αλλά και βροχές κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας, ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση. 



Πιο συγκεκριμένα:

Η Δευτέρα θα αρχίσει με αραιές νεφώσεις, αλλά και αρκετά θολή ατμόσφαιρα λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Από το μεσημέρι σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και έως το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο...
μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.

Αργά το βράδυ, ξημερώματα Τρίτης οι βροχές θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά έως 5 και πρόσκαιρα στις παράκτιες περιοχές τα 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας το μεσημέρι τους 23 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, τους 20 με 21 βαθμούς στα ημιορεινά και τους 16 με 17 σε ορεινές περιοχές.

Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις, από το απόγευμα όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου. Τις βραδινές ώρες θα χιονίσει ασθενώς στα ορεινά ανατολικά τμήματα και σε υψόμετρο πάνω από τα 1400 -1500 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν ξεπεράσει τους 16 με 17 βαθμούς σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τους 15 βαθμούς στα ημιορεινά και τους 10 με 11 στα ορεινά.

Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά περιόδους, θα επικρατούν όμως και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και έτσι τις βραδινές ώρες και κυρίως την Πέμπτης προς Παρασκευή ενδέχεται τα χιόνια να κατέβουν στα 1000 με 1100 μέτρα υψόμετρο.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:


 epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης