Άμεσα μέτρα για πρόσφυγες και Ρομά ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων


Την άμεση σύσκεψη φορέων για θέματα αστυνόμευσης στο Δήμο Αρταίων ζητά από τους νέους Αστυνομικούς Διευθυντές Ηπείρου Κώστα Σκούμα και Άρτας Πάρι Νίκου ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 



Σε σχετική επιστολή του ο Δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης διενέργειας της σύσκεψης, αφενός για το προσφυγικό ζήτημα, και αφετέρου για το θέμα της παρουσίας Ρομά στην πόλη της Άρτας.

Το προσφυγικό αγγίζει πλέον και την Ήπειρο, μετά την επίσημη παραδοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σε παλιό στρατόπεδο της Ηπείρου, χωρίς αυτό να κατονομάζεται, αλλά με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την περιοχή της Φιλιππιάδας.

«Δημιουργείται εύλογη ανασφάλεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής» αναφέρει σε σημείο της επιστολής του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Σε ό, τι αφορά τους Ρομά, όπως τονίζεται στην επιστολή, έχουν δημιουργήσει τρεις οικισμούς, εκ των οποίων ο ένας στην πόλη της Άρτας και ο άλλος στην περιοχή της Φιλοθέης, ενώ ο τρίτος είναι μετακινούμενος.

«Υπό τις παραπάνω συνθήκες γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα για το Δήμο Αρταίων που πιστεύουμε πως πρέπει να τεθούν επί τάπητος και για αυτό το λόγο, αλλά και για να υπάρξει καλύτερη οργάνωση όλων των φορέων της περιοχής μας, σας ζητώ να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη εργασίας, ώστε να βρούμε λύσεις και να προετοιμαστούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης