Αποχωρούν μέχρι νεωτέρας οι αγρότες από τα μπλόκα


Μετά από 37 μέρες αγώνα οι αγρότες των Τεμπών αποχωρούν με τα τρακτέρ τους από τα Τέμπη, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι έχουν καλέσει σήμερα τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα να γιορτάσουν μαζί την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στις 12:30, στο χώρο του μνημείου του αγρότη.



Σήμερα, Κυριακή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα λάβουν όλοι μαζί τις αποφάσεις τους για την πορεία του αγώνα τους.

Φεύγουν με τα τρακτέρ από τα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

Φεύγουν από τα μπλόκα των εθνικών οδών με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου και σημειώνουν πως ο «αγώνας μας για επιβίωση με αξιοπρέπεια συνεχίζεται».
Ειδικότερα, εκπρόσωποι των αγροτών από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου συναντήθηκαν σήμερα στην Τρίπολη και αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα μπλόκα, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι, «μετά τις ασαφείς εξαγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου στις δυο αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων αγροτών απ όλη την Ελλάδα, θεωρούμε πως τα δίκαια αιτήματα μας όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί, αλλά χάσαμε και κεκτημένα πολλών χρόνων που αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες».

Δηλώνουν ότι, «οι θέσεις μας παραμένουν αδιαπραγμάτευτες και καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στις προτάσεις μας».

Ακόμη οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι, «θέλοντας να μη ταλαιπωρήσουμε άλλο τους συμπολίτες μας με κλείσιμο δρόμων, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές πάλης. Αποσύρουμε τα τρακτέρ απ' τους δρόμους προσωρινά και δίνουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να επανεξετάσει το αγροτικό ζήτημα δίνοντας άμεσα λύσεις».

Τέλος τονίζουν πως, «εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην αδιάλλακτη στάση της και φέρει τα σχεδία νόμου του φορολογικού - ασφαλιστικού μη παίρνοντας υπόψη της σοβαρά τις προτάσεις μας θα μας βρει όλους απέναντι της».

Συμβολικούς αποκλεισμούς στον Προμαχώνα οι αγρότες που αποχώρησαν από τους Ευζώνους

Την απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παρά τις αποχωρήσεις των συναδέλφων τους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έλαβαν στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τηρώντας «αυστηρά» το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

«Κανονίζουμε και άλλες, εναλλακτικές τύπου δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το μόνο σίγουρο είναι ότι και να φύγουμε από τα μπλόκα, οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν, αφού παραμένουμε έντονα δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ι.χ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως μας διευκρίνισε ο κ. Καστίδης, «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αγρότες αναμένεται να ολοκληρώσουν τους αποκλεισμούς στο συγκεκριμένο μπλόκο, τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν με μια ομαδική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον.

Τη Δευτέρα αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Με πορείες επάνω στα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Αμύνταιου, ρίχνουν αυλαία στις κινητοποιήσεις που διήρκεσαν για περισσότερο από ένα μήνα, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί οι αγρότες όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Δημήτρης Μόσχος.

«Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και υποσχόμαστε σε όλους τους Έλληνες ότι η επιστροφή μας στο φυσικό μας περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι καταθέσαμε τα όπλα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Αποχώρησαν οι αγρότες από το τελωνείο της Δοϊράνης

Απογοητευμένοι από τα αποτέλεσμα των συναντήσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δήλωσαν οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Δοϊράνης, ωστόσο αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

«Φεύγουμε, ορισμένοι από απόψε κιόλας, απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό που είχαν και οι δύο αντιπροσωπείες και παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις που θα τις παρακολουθούμε στενά», υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Γιώργος Τερζής, γραμματέας του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς.

Αγρότες με τρακτέρ στο γραφείο του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αγρότες της Δράμας το Σάββατο (από τα μπλόκα Κοκκινογείων και τελωνείου Εξοχής) έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Οι αγρότες έστειλαν μήνυμα ότι «όποιος ψηφίσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ψηφίζει την καταδίκη του Νομού και του κλάδου και είναι ανεπιθύμητος», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Χρήστος Γκόντιας.

newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης