Από τα τέσσερα εγκρίθηκαν τα δυο έργα για τον Αμβρακικό


- Ξεκίνησε η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Νεοχωρίου 

Μπορεί να έχει μειωθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός του προγράμματος που υπόσχονταν με πολύ μεγάλα κονδύλια, την «ΑΝΑΣΑ» του Αμβρακικού Κόλπου, από το παρελθόν, ωστόσο το πρόγραμμα προωθείται και με μικρά,... 



...ωστόσο σημαντικά βήματα, προχωρούν πλέον διαδικασίες μελετών για παρεμβάσεις με σκοπό την ανάπτυξη και την προστασία.

Αυτό τονίστηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, δεδομένου ότι στην αρχή της εβδομάδας υπέγραψε σύμβαση σύνταξης της μελέτης κατασκευής των έργων εκβάθυνσης, προστασίας και παραβολής σκαφών (κατασκευή προβλήτας και μπαστουνιού) του καναλίου Νεοχωρίου στη θέση Πλατανάκι προϋπολογισμού 230.861,58 ευρώ.

Παράλληλα έχει προχωρήσει η διαδικασία και για δεύτερο μεγάλο έργο μέσω του προγράμματος που αναφέρεται στην προστασία του Αμβρακικού και συγκεκριμένα των λιμνοθαλασσών του.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» έχει περάσει από χίλια κύματα. Ήταν ένα προβληματικό πρόγραμμα. Έγινε ξεκαθάρισμα των έργων και επιλέξαμε ορισμένα που είναι εφικτό να υλοποιηθούν. Ένα από τα έργα που είχαν προταθεί ήταν το υποτυπώδες Αλιευτικό Καταφύγιο που υπάρχει στο Νεοχώρι.

Οι μελέτες αυτές θα προβλέψουν την κατασκευή προβλήτας και μπαστουνιού, αλλά και την εκβάθυνση ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα αλιευτικό καταφύγιο που θα εξυπηρετεί τους αλιείς της περιοχής Νεοχωρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαθάς.

Ακόμη πρόσθεσε πως υπέγραψε τη σύμβαση την περασμένη Δευτέρα, 22 του μήνα, από κοινού με τον εκπρόσωπο των συμπραττόντων γραφείων μελετών με χρονοδιάγραμμα παράδοσης ένα χρόνο, αλλά όπως εξήγησε βάση της σύμβασης θα παραδοθεί με τη μορφή τευχών δημοπράτησης.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης