Συγκλονίζει η γιαγιά του μικρού Φοίβου


- Ο μικρός ζητάει συνέχεια τη μαμά του 

Συγκλονίζουν τα λόγια της γιαγιάς του 4χρονου Φοίβου. Το μικρό αγόρι αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Είναι καλά στην υγεία του όμως ο οργανισμός του παραμένει αφυδατωμένος.



Ο 4χρονος ρωτάει που είναι η μαμά του ενώ όπως αναφέρει η γιαγιά το παιδί έχει υποστεί μεγάλο σοκ.

«Ο μικρός Φοίβος θα βγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη, γιατί είχε αφυδατωθεί τελείως», δήλωσε η γιαγιά του 4χρονου Φοίβου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην αρχή το παιδί είχε πάθει σοκ και δεν μιλούσε αλλά όταν συνήλθε περιέγραψε τις περιπέτειες που έζησε για 18 ημέρες με τον πατέρα του που τον είχε απαγάγει.

«Τώρα ζητάει την μαμά του, στην αρχή ζητούσε και τον μπαμπά του αλλά τώρα ζητάει μόνο την μαμά του» είπε εμφανώς συγκινημένη η γιαγιά του Φοίβου.

Στη συνέχεια η Μαρία Μαυρομάτη, επισήμανε ότι «είναι έτοιμη να δώσει πολλά στα εγγόνια της», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το παιδί της δεν θα γυρίσει πίσω.

Τέλος, η γιαγιά σημείωσε ότι πέρα από τον Φοίβο και ο Ιάσονας, το άλλο παιδί της οικογένειας χρειάζεται υποστήριξη καθώς «όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του».

Την ίδια ώρα προθεσμία ζήτησε και πήρε, για να απολογηθεί την Τετάρτη, ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη χθες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του, όπου είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου τους, πριν αρπάξει τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανιστούν.

Ο 35χρονος, που φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. Την υπεράσπισή του δεν αναλαμβάνει κανένας νομικός, γι'αυτό και θα του ορίσει δικηγόρο η Πολιτεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το σχέδιό διαφυγής του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει.

Ο συζυγοκτόνος κρατείται μόνος του σε ένα κελί έως ότου απολογηθεί στον Ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λέσι ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, για να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είχε υπερασπιστεί τον συζυγοκτόνο σε παλαιότερες υποθέσεις, που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, αλλά και στην υπόθεση διαζυγίου του, αυτή τη φορά αρνήθηκε να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα τον αναλάβει.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος, ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία, να επικοινωνήσουν.

Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε σήμερα όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στην διαφυγή».

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ