Αλβανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Σπύρος Ξέρας


Σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμούς προκαλεί η σύλληψη του Σπύρου Ξέρου, επιφανούς στελέχους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης Μπερίσα.



Ο Σπύρος Ξέρας συνελήφθη στη Δερβιτσιάνη, όπου είναι ο τόπος καταγωγής του και διαμένει και κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Οι αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν και τον συνεργάτη του Αρτέμη Μένε, σε καφενείο του χωριού, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η κατάχρηση εξουσίας, κατά τις Αλβανικές αρχές, μεταφράζεται σε κατασπατάληση τριάντα εκατομμυρίων λεκ, κατά τη θητεία του ως υπουργός.

Ο στενός συνεργάτης του και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, Klevis Bitro, βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στην φυλακή με τις ίδιες κατηγορίες.


Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν από αργά το βράδυ, εκτενή ρεπορτάζ για τη σύλληψη του Σπύρου Ξέρα, τα οποία μάλιστα συνοδεύονται κι από φωτογραφικό υλικό της μεταφοράς του από τη Δερβιτσάνη στις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων.

Ο Σπύρος Ξέρας υπήρξε μέλος της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, ενώ τα τελευταία χρόνια πολιτεύονταν με το Δημοκρατικό κόμμα.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ