Φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ


 - 19 νεκροί, προβλήματα και εγκλωβισμένοι

Σαρώνει η φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ. Στο πέρασμά της άφησε 19 νεκρούς, μεγάλα προβλήματα, εγκλωβισμένους, ενώ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία, έκλεισαν γέφυρες και τούνελ, σταμάτησαν τα τρένα, δεν πετούν τα αεροπλάνα! 



Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα χειρότερα έρχονται για αρκετές περιοχές της χώρας.

Δέκα πολιτείες κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τουλάχιστον 8.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλη τη χώρα, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της χιονοθύελλας Τζόνας και δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για 24 ώρες σε «ουρά» 35 μιλίων στο Κεντάκι, με τις αρχές να τους διανέμουν τρόφιμα, νερό και καύσιμα, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα.

new york snow good 2.jpg

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από τροχαία που προκλήθηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στο Αρκανσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τένεσι και την Βιρτζίνια, ένας έχασε τη ζωή του στο Μέριλαντ και 3 στη Νέα Υόρκη ενώ απομάκρυναν το χιόνι. Ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας υποθερμίας στη Βιρτζίνια.

snow new york good 3.jpg

Αρκετές παραλιακές πόλεις στο Νιου Τζέρσεϊ αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας πλημμύρας και 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να σταματήσει η κυκλοφορία όλων των λεωφορείων και στις υπέργειες γραμμές του μετρό, ενώ ανακοίνωσε και απαγόρευση κυκλοφορίας. Νωρίτερα, ο κυβερνήτης είχε κάνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους.

Πάνε από 63 εκατοστά χιονιού έπεσαν στην πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ δύο αεροδρόμια στην περιοχή της Ουάσιγκτον αναμένεται να μείνουν κλειστά και σήμερα. Στην Βιρτζίνια, η αστυνομία δέχθηκε 1.000 κλήσεις για τροχαία, ενώ 170.000 άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

snow new york good 4.jpg

madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης