Σκότωσα τον Ρώσο πιλότο και δε φοβάμαι


- Αποκάλυψη που σοκάρει

O Alparslan Çelik, ο δολοφόνος του Oleg Peshkov, του πιλότου του ρώσικου μαχητικού που έριξε η Τουρκία στις 24/11/2015, δήλωσε σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan και στην εφημερίδα Huryiet ότι δεν “φοβάται του Ρώσους”, αφου φωτογραφήθηκε απο τα ΜΜΕ σε κηδεία στην Κωνσταντινούπολη.



Σχολιάζοντας αναφορές ότι ήταν στόχος της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, ο Çelik είπε ότι “έχει μόνο πίστη στο Θεό."

"Όταν πήγα στο βουνό των τουρκμένων πριν περίπου δυομισυ χρόνια, πήγα με την πίστη στο Θεό. Είναι Αυτός που μας έδωσε την ψυχή μας και Αυτός ειναι που θα την πάρει. Με αυτή την πίστη πολεμάμε.

Η ημέρα που θα πεθάνουμε έχει ήδη αποφασιστεί όπως εχει αποφασιστεί και η δική μου ... Γι 'αυτό σίγουρα δεν έχω τέτοιο φόβο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τον τελευταίο μας στρατιώτη, την τελευταία μας πνοή και την τελευταία σταγόνα αίματος", είπε στο τουρκικο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Çelik μίλησε επίσης για την ημέρα που τα τουρκικά F-16 κατέρριψαν το ρωσικό SU-24 κοντά σύνορα με τη Συρία, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Διαβάστε: Ποιος ο ρόλος των Τουρκμένων στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους


"Ήταν η μέρα που το Kızıldağ [βουνό] είχε πέσει στα χέρια του συριακού καθεστώτος, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Ήταν Παρασκευή και μαζι με την πρωινή προσευχή αναλάβαμε δράση.

Πραγματοποιήσαμε μια επιχείρηση για την ανακατάληψη του Kızıldağ και όπως ήμασταν στη μέση της επιχείρησης ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα μας βομβάρδισαν. Το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16, απο τους γενναίους πιλότους μας, ενώ επέστρεφε από την τουρκική πλευρά", δήλωσε.

Αν και επαίνεσε την κατάρριψη, ο Çelik παραπονέθηκε για την “ανεπαρκή στήριξη" της Τουρκίας προς τους Τουρκμένους στην περιοχή, απαιτώντας περισσότερη "τεχνολογική και οπλική υποστήριξη."

"Δεν έχουμε την ένοπλη δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στην προηγμένη τεχνολογία τους. Φυσικά, η Τουρκία παρέχει όπλα για τον αγώνα μας, αλλά δεν έχουμε συστήματα αεράμυνας και τεχνολογικές υποδομές. Έχουμε μόνο υποδομές που κατασκευάσαμς εμεις με δικά μας μέσα. Αυτό που θέλουμε από την Τουρκική Δημοκρατία είναι να δώσει όπλα αεράμυνας και να δημιουργήσει καλύτερες υποδομές”, είπε.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ο Çelik δήλωσε πως η Ρωσία είχε “καταλάβει όλα σχεδόν τα χωριά της περιοχής Bayırbucak", αλλά η Τουρκία "παραμένει σιωπηλή” όσο αφορά τους ρώσικους βομβαρδισμούς.

"Σήμερα, πολλά σημεία στην περιοχή Bayırbucak έχουν εκκενωθεί μετα απο ρωσικους βομβαρδισμούς και ο έλεγχος σχεδόν όλων των χωριών μας, έχει περάσει στους Ρώσους ... Αυτή τη στιγμή όλα τα χωριά μας, εκτός από τα μεθοριακά χωριά, έχουν περάσει στον έλεγχο του καθεστώτος. Τα μεθοριακά χωριά μας είναι υπό συνεχή βομβαρδισμό. Περίπου 15.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε αυτά τα συνοριακά χωριά”, τόνισε.

Ο Çelik δήλωσε επίσης ότι οι Τουρκμένοι “δε θα επέτρεπαν ποτέ" τη δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου στη βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Γερμανία παρείχαν όπλα στο Δημοκρατικό Κόμμα Ένωσης (PYD), το οποίο ονόμασε πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στη Συρία.

"Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός κουρδικού διαδρομου, αλλά θα συνεχίσουμε να λέμε, μέχρι και την τελευταία μας πνοή οτι το Βουνό των Τουρκμένων είναι η Καλλίπολη της Μεσογείου. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την δημιουργία του Κουρδικού διάδρομου που σχεδιάζεται από το PYD και το PKK όσο διατηρούμε την ύπαρξή μας εκεί”, είπε ο Çelik.

onalert
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης