Κατάθεση πινακίδων: Αυξάνονται οι ουρές, τι απαιτείται


Αυξάνονται και πληθύνονται οι ουρές στις εφορίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή τελών για το 2016.



Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως, αν δεν δοθεί παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τις 31 Δεκεμβρίου​

Εκτιμάται ότι περισσότερες από 645.000 πινακίδες κατατέθηκαν στα γκισέ των κατά τόπους ΔΟΥ τους πρώτους μήνες του 2015, εκ των οποίων το 83% αφορούσε σε αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.800 κ. εκ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη κυκλοφορίας του 2016 δημιουργούν ένα ευνοϊκό σύστημα, το οποίο αποτρέπει τους κατόχους Ι.Χ. από το να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας 2016 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 2 εκατ. ευρώ.

Τι απαιτείται για την κατάθεση πινακίδων

Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους στην εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουν να προσκομίσουν:

την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
τις πινακίδες κυκλοφορίας
φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2013
υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ