Το εντυπωσιακό δάσος με τα μπαμπού που «τραγουδάει»


- Βόλτα στη σπάνια ομορφιά της Ιαπωνίας 

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα φυσικά μνημεία της Ιαπωνίας. Ένα δάσος διαφορετικό από τα άλλα του πλανήτη που αξίζει να το γνωρίσετε έστω και μέσα από φωτογραφίες.
Είναι το «Δάσος των Μπαμπού» που βρίσκεται στο Sagano, στην Arashiyama της Ιαπωνίας και αποτελείται μόνο από μπαμπού!



Λέγεται ότι το Δάσος των Μπαμπού αναπτύχθηκε πριν από αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata και αποτελούσε έναν επίγειο «παράδεισο» για τον αυτοκράτορα, ο οποίος επισκεπτόταν το δάσος για να απολαμβάνει το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

Όπως είναι λογικό το τοπίο είναι μοναδικής ομορφιάς και ο επισκέπτης... χάνεται ανάμεσα στα εκατοντάδες μπαμπού, που ορθώνονται δεξιά και αριστερά του, περπατώντας στα μυστηριακά μονοπάτια.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που κάνει το συγκεκριμένο δάσος μοναδικό στον κόσμο. Ένα από τα επίσης πιο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το δάσος Sagano είναι ο ήχος που δημιουργείται από τα μπαμπού την ώρα που φυσάει.

Πολλοί λένε ότι είναι μια σπάνια μελωδία, ενώ άλλοι ότι μοιάζει με τραγούδι. Μάλιστα, αυτός ο ήχος που δημιουργείται από τις φυλλωσιές λέγεται ότι αποτελεί έναν από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους και δεν είναι λίγοι αυτοί που το αποκαλούν μοναδικό «θαύμα της φύσης». Έτσι, κάνοντας βόλτα μέσα στο δάσος ο επισκέπτης μπορεί να κάνει και ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα όταν βέβαια φυσάει.

Το «Δάσος των Μπαμπού» αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες και οι τουρίστες, εκτός από το φυσικό κάλλος, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν σημαντικούς ναούς και ιερά της ιαπωνικής παράδοσης και διάφορα καταστήματα και εστιατόρια, καθώς ολόκληρη η γύρω περιοχή αποτελεί πλέον ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Κάτι ακόμα που τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών είναι τα κιγκλιδώματα στις πλευρές του δρόμου που αποτελούνται από παλιά, ξηρά και πεσμένα τμήματα των μπαμπού.

dasosmpampou3
dasosmpampou2
dasosmpampou5
dasosmpampou4 dasosmpampou6 dasosmpampou7

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ