Εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Αρταίων


- Για ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα στους κατοίκους της Παντάνασσας από τη λειτουργία έργου Α.Π.Ε. 

Εξώδικη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνει ο Δήμος Αρταίων, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε οι δικαιούχοι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Παντανάσσης της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου, να επιδοτηθούν για τετραμηνιαίες καταναλώσεις έως και 100% του ρεύματος που καταναλώνουν, όπως προβλέπεται από σχετική ΚΥΑ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. 




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840/14 (ΦΕΚ 3497 Β/29-12-2014) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) οι οικιακοί καταναλωτές εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας του Δήμου, όπου λειτουργούν οι σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και εντός όλου του Δήμου, στην περίπτωση που δεν αποτελείται από Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, προβλέπεται να επιδοτηθούν για τετραμηνιαίες καταναλώσεις έως και 100%.

Για τον Δήμο Αρταίων η συγκεκριμένη Απόφαση αφορά την Τοπική Κοινότητα Παντανάσσης της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου και συγκεκριμένα τους οικιακούς καταναλωτές της περιοχής αυτής, για τους οποίους η ΚΥΑ προβλέπει επιδότηση 100% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες, 50% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις από 2.000 έως 3.000 κιλοβατώρες και καθόλου επιδότηση για μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Σύμφωνα με την Απόφαση αυτή οι κάτοχοι Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ και λοιποί πάροχοι) θα πιστώνουν στους δικαιούχους, μέσω του πρώτου λογαριασμού που θα εκδίδεται μετά τη σχετική διαδικασία εκκαθάρισης, το ποσό με τη ένδειξη "Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας".

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε μέχρι σήμερα, οι συναρμόδιοι φορείς δεν έχουν κινήσει μέχρι στιγμής τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης έχει ήδη επισκεφθεί τους αρμόδιους φορείς και ζήτησε να εφαρμοστεί η εν λόγω ΚΥΑ, αλλά επειδή δεν έχει γίνει κάτι ως τώρα και προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των κατοίκων, προέβη στην παραπάνω εξώδικη διαμαρτυρία.

Ο Δήμος θα πράξει ό, τι άλλο χρειαστεί προκειμένου να εφαρμοστεί η ΚΥΑ για το ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα στους κατοίκους της Παντάνασσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ