Βουργαρέλι: Ημερίδα λήξης του έργου Music Box


- Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κεντρικών Τζουμέρκων

Με στόχο τη μελέτη και ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής των Τζουμέρκων, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων από την πλευρά της Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Cellino San Marco, από την πλευρά της Ιταλίας,... 



...σχεδίασε και υλοποίησε μία σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η δημιουργία ενός Διασυνοριακού Κέντρου Μελέτης και Εκμάθησης Παραδοσιακής Μουσικής στη Δημοτική Ενότητα Αγνάντων.


Η προμήθεια μουσικών οργάνων και εκπαιδευτικού υλικού το οποίο είναι στη διάθεση όλων των πολιτών του Δήμου και ιδιαίτερα των νέων, η ηχογράφηση παραδοσιακών τραγουδιών της περιοχής από τοπικά μουσικά σχήματα, ένα ντοκιμαντέρ 45 λεπτών μέσα από το οποίο ο θεατής θα ανακαλύψει τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα και τους ανθρώπους των δύο περιοχών σε μία διαδρομή από τα Τζουμέρκα μέχρι την Απουλία καθώς και η έκδοση ενός τρίγλωσσου λευκώματος με περιεχόμενο την ιστορική αναδρομή στη μουσική και πολιτιστική παράδοση των δύο περιοχών.


Το σύνολο των παραπάνω δράσεων εντάσσονται στο έργο «ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ» και ακρωνύμιο Music Box, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των δύο χωρών, και πρόκειται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Ο Δήμαρχος Cellino San Marco, Francesco Cascione

Για την ολοκλήρωση του έργου Music Box, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων διοργανώνει την Παρασκευή στις 27 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι, την Ημερίδα Λήξης του έργου, όπου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Δήμου του Cellino San Marco προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα του έργου www.musicbox-grit.eu

*Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από την επίσημη έναρξη του έργου Music Box στα Κ.Τζουμέρκα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης