Ν.Παπαδημητρίου: Ο πρωτογενής τομέας, είναι ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας


Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Άρτας, Ντίνος Παπαδημητρίου, χαιρέτισε στη τελετή έναρξης, τις εκδηλώσεις για τη 2η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς, τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων.



Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνει στο χαιρετισμό του που έγινε την Παρασκευή, μεταξύ άλλων ότι: "...Η Γιορτή αυτή που διοργανώνει ο Δήμος Άρτας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου σημαίνει Εξωστρέφεια. Εξωστρέφεια σημαίνει αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι αγορές και κατανόηση των αναγκών των καταναλωτών σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο."

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού - τοποθέτησης του έχει ως εξής:

"Κ. Δήμαρχε,
Καταρχήν να σας συγχαρώ για την διοργάνωση της Γιορτής με θέμα τα αγροτικά προϊόντα όπως το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, το μανταρίνι και η ελιά, τα οποία αποτελούν το βασικό εργαλείο στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής μας περιοχής.

Κυρίες και Κύριοι, Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρωτογενής τομέας, είναι ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κρίσης και να μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες σε διεθνές επίπεδο, με την οικονομική κρίση να μαστίζει την μισή Ευρώπη αλλά και τις πολεμικές αναταράξεις σε γειτονικές χώρες, οι «δαιμόνιοι» Έλληνες επιχειρηματίες βγαίνουν νικητές από αυτή τη μάχη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για τον απλό λόγο ότι τα προϊόντα που εμπορευόμαστε ως Έλληνες είναι αρίστης ποιότητας.

Για μένα η Γιορτή αυτή που διοργανώνει ο Δήμος Άρτας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου σημαίνει Εξωστρέφεια. Εξωστρέφεια σημαίνει αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι αγορές και κατανόηση των αναγκών των καταναλωτών σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Εξωστρέφεια σημαίνει Ανταγωνιστικότητα. Είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Βασική προϋπόθεση για μια υγιή και αποτελεσματική ανταγωνιστικότητα, εκτός από την παροχή ποιοτικών προϊόντων είναι η συνεργασία όλων των κλάδων, που εμπλέκονται από το χωράφι του αγρότη στο ράφι του καταναλωτή. Εξωστρέφεια σημαίνει Ανάπτυξη.

Είναι ευκαιρία για τους αγρότες, για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα να εκμεταλλευτούν τα νέα αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα, όπως «Σχέδια Βελτίωσης» και «Νέοι Αγρότες», όπου σε μεγάλο βαθμό, τα προγράμματα αυτά, θα διαχειρίζονται από τις Περιφέρειες της Χώρας, και θα λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και θα αξιοποιούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Έλληνα αγρότη.

Εξωστρέφεια, Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη έννοιες μονόδρομος, ώστε να καταστεί ο Έλληνας αγρότης πυλώνας για την ανασυγκρότηση της Χώρας. Και πάλι σας εύχομαι καλή επιτυχία στην διοργάνωση της 3ήμερης Γιορτής και η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Σας Ευχαριστώ, Ντίνος Παπαδημητρίου
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ