Σεμινάριο αρχίζει σήμερα για τον Αμβρακικό


Από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους συνδιοργανώσουν Θεματικό – Εισαγωγικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: 



...«Ο Υγρότοπος του Αμβρακικού Κόλπου - Διάχυση καλών πρακτικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας οκτώ (8) ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας τη Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 τις απογευματινές ώρες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας που κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σχετική θεματολογία(Αμβρακικός) και σε εκπαιδευτικούς που για πρώτη φορά ασχολούνται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τον υγρότοπο του Αμβρακικού αποκομίζοντας στοιχεία και επιστημονική γνώση, να στηριχθούν όσοι εκπαιδευτικοί ανέλαβαν προγράμματα Π.Ε. αποκτώντας βασικές γνώσεις στις αρχές, τις μεθόδους και τις πρακτικές υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής και να γνωρίσουν τεχνικές ανάπτυξης Προγραμμάτων Π.Ε. με την μέθοδο project μέσα από την παρουσίαση υλοποιημένων προγραμμάτων ανάλογης θεματολογίας.

Για την υλοποίηση του σεμιναρίου ευχαριστούμε το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας που καλύπτουν με εισηγήσεις του επιστημονικού τους προσωπικού μέρος του σεμιναρίου μας καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς εισηγητές. Επίσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας που θα μας φιλοξενεί».

 ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης