Για παραβίαση 17 δευτερολέπτων κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό;


- Η Ρωσία κυκλοφόρησε διάγραμμα και βίντεο πτήσης του μοιραίου SU-24 τονίζοντας ότι δεν μπήκε στον χώρο της Τουρκίας 

Για παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου για 17 δευτερόλεπτα κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν στην έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ οι εκπρόσωποι της Τουρκίας, κατά την οποία σύνοδο παρουσίασαν τα στοιχεία που οδήγησαν στην κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού. (ΒΙΝΤΕΟ)



Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των 17 δευτερολέπτων που πέταξε πάνω από την τουρκική επαρχία Χατάι και εν συνεχεία επέστρεψε στον συριακό εναέριο χώρο και κατέπεσε τελικά στο συριακό έδαφος.

Στην ίδια σύσκεψη, οι Τούρκοι παρουσίασαν ηχητικά ντοκουμέντα από τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν οι πιλότοι των τουρκικών F16 χωρίς να λάβουν απάντηση από τους Ρώσους πιλότους.

Την ίδια εκδοχή για τη διάρκεια της παραβίασης παρουσίασε και ο ιστότοπος WikiLeaks, ο οποίος φέρεται να έχει στην κατοχή του και το έγγραφο που παρουσίασαν οι Τούρκοι διπλωμάτες στη σύσκεψη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το έγγραφο που επικαλείται το Wikileaks:

wikileaks-foto-simera

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αμερικανικές πηγές, το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στο συριακό εναέριο χώρο - μετά από μια σύντομη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι το ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε δεν μπήκε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση, με τα όσα υποστηρίζει η Τουρκία, με την οποία συμφωνούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

rusfkight
Η Ρωσία μάλιστα κυκλοφόρησε και το διάγραμμα πτήσης του μοιραίου SU-24 τονίζοντας ότι δεν μπήκε στον χώρο της Τουρκίας με βάση τα όσα έδειξαν και τα ραντάρ.



 prisonplanet.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης