«Μύλος» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη


Η ανακοίνωση της παράταξης "'Ήπειρος της Ανατροπής" 


«Μύλος» έγινε η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην οποία παραβρέθηκε και η ίδια. Τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με την «Ήπειρο της Ανατροπής» έκαναν γνωστό στο σώμα ότι ανεξαρτητοποιούνται εξαπολύοντας μάλιστα δριμύ κατηγορώ εναντίον της Υπουργού.


Καταλόγισαν στην ίδια μνημονιακή μετάλλαξη και νεοφιλελεύθερη στροφή και υποστήριξαν ότι το προγραμματικό κείμενο της παράταξης αποτελεί πλέον ένα κείμενο κενό περιεχομένου.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι ο Βασίλης Γιολδάσης και ο Κωνσταντίνος Γκούντας από την Άρτα και ο Χαράλαμπος Πάνης από την Πρέβεζα.

Και οι τρεις, είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και ουσιαστικά είχαν κόψει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμφωνία για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Σήμερα επίσημα πια, έκοψαν και κάθε γέφυρα με την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη και θα συνεχίσουν, όπως ανέφεραν με κοινή δήλωση, να δίνουν τον αγώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την αρχική διακήρυξη!

Η επικεφαλής της παράταξης τους κάλεσε να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους σημειώνοντας ότι η ανεξαρτητοποίηση για κεντρικές πολιτικές επιλογές, αποτελεί πλήγμα για την αυτοδιοίκηση.

Η ίδια, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει αναλάβει τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ήδη εδώ και καιρό, ακούγονταν από πολλά μέλη της παράταξής της, η ανάγκη της παραίτησής της, πράγμα που δεν απέκλεισε και η ίδια.

Όπως είπε είναι κάτι που το σκέφτεται, χωρίς ακόμη να έχει λάβει την οριστική απόφαση.

Η παράταξή της πάντως, μετά τις τρεις ανεξαρτητοποιήσεις, μένει αρκετά αποδυναμωμένη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μάλιστα τη στιγμή που απομένουν άλλα τέσσερα χρόνια για την ολοκλήρωση της θητείας τους.

 epiruspost.gr

Η ανακοίνωση της παράταξης "'Ήπειρος της Ανατροπής"

Η ανεξαρτητοποίηση από παρατάξεις της αυτοδιοίκησης, για λόγους που αφορούν κεντρικές πολιτικές επιλογές, αποδυναμώνει την ουσία της αυτοτέλειας, της προγραμματικής σύμπλευσης και της αγωνιστικής διεκδίκησης που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τα αυτοδιοικητικά σχήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε πρώην μέλη της παράταξης -για λόγους που αφορούν τις φιλοδοξίες και το πολιτικό μέλλον του κόμματός τους- να τραυματίσουν την παράταξη και να εμποδίσουν τον αγώνα μας να αλλάξουμε το αυτοδιοικητικό τοπίο στην Ήπειρο.

Συνεπές και ηθικό για ανθρώπους που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση και την αριστερά θα ήταν να υποβάλλουν σύντομα και τις παραιτήσεις τους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ