Χωρίς τέλος η τραγωδία των προσφύγων στο Αιγαίο: Νεκρά παιδιά και βρέφη


- ΝΕΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ 

Δεν χωρά ανθρώπου νους το δράμα που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου. Δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες, παιδιά και βρέφη χάνονται στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. 



Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι. Οι περισσότεροι βρέφη και μικρά παιδιά. Τα σκάφη  της ελληνικής ακτοφυλακής και της FRONTEX, τις τελευταίες 72ώρες έχουν διασώσει 1440 πρόσφυγες, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Δύο νέα ναυάγια,  στη Κάλυμνο και τη Ρόδο, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Λίγο πριν από τις 11 χθες το βράδυ στρατιωτικό φυλάκιο εντόπισε ακυβέρνητο σκάφος με εκατοντάδες πρόσφυγες, πολλοί απο τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση του λιμενικού με σκάφη και ελικόπτερο super puima για τη διάσωση τους. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν 138 διασωθέντες, ενώ εντοπίστηκαν 19 σωροί, 2 ανδρών, 6 γυναικών, 8 παιδιών και 3 βρεφών.

Χωρίς τέλος η τραγωδία των προσφύγων στο Αιγαίο: Νεκρά παιδιά και βρέφη

Τα ξημερώματα στη Ρόδο, σε νέο ναυάγιο δουλεμπορικού, διασώθηκαν 6 άνθρωποι και ανασύρθηκαν οι σωροί μιας γυναίκας, ενός παιδιού και ενός βρέφους.

<p>Πηγή: kalymnos-news.gr</p>
Πηγή: kalymnos-news.gr

Επίσης, στο Αγαθονήσι ψαράδες εντόπισαν τη σωρό ενός βρέφους που αγνοείτο από τις 28 Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία της Λέσβου, που σημειώθηκε τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου, με 276 διασωθέντες και  38 αγνοούμενους, ανέβηκε πλέον στους 16 . Το πρωί εντοπίστηκαν οι σωροί πέντε εκ των 38 αγνοουμένων, εκ των οποίων  δυο γυναίκες,  ένα κορίτσι και  δύο βρέφη.

<p>Πηγή: kalymnos-news.gr</p>
Πηγή: kalymnos-news.gr

Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των αφίξεων  στα ελληνικά νησιά έχουν ξεπεράσει πλέον τους 570.000 πρόσφυγες, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός αυτών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους ή εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ