Αναμένεται κύμα προσφύγων προς την Ήπειρο;


Έρχονται συνοριοφύλακες της Frontex 

Η δέσμευση της Βουλγαρίας της Σερβίας και της Ρουμανίας να προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων τους, εάν η Γερμανία ή άλλες χώρες πράξουν το ίδιο, ώστε να αποτραπεί η είσοδος προσφύγων στα εδάφη τους,... 



...αναμένεται -στην περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθεί- να αλλάξει τα δεδομένα στο δρομολόγιο που ακολουθεί το μακρύ ανθρώπινο κομβόϊ που ταξιδεύει από την Τουρκία και την Ελλάδα προς τις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Επειδή τα πράγματα είναι ρευστά αναφορικά με το νέο μηχανισμό φύλαξης των συνόρων με την Ελλάδα, την οποία διασχίζουν οι περισσότεροι πρόσφυγες κατευθυνόμενοι προς τις χώρες της ΕΕ και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ηγέτες των Βαλκανίων αργούν να συμφωνήσουν στο τι τελικά θα πρέπει να επιλεγεί ως λύση, δεν αποκλείεται να δούμε την Ήπειρο και την Αλβανία να αποτελούν τη νέα δίοδο των προσφύγων προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

H E.E. είναι έτοιμη να διευρύνει τις κοινές θαλάσσιες επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Ελλάδας και να αναπτύξει εντός μίας εβδομάδας 400 συνοριοφύλακες στα σύνορα με τα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση της Αλβανίας, ήδη αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα στη μεθόριο με την Ελλάδα.

Επειδή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασία να δούμε καταστάσεις... "Ειδομένης" στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα της Ηπείρου, καλό θα είναι στην Περιφέρεια Ηπείρου να αρχίσουν έγκαιρα να επεξεργάζονται σενάρια λύσεων για την υποδοχή των μεταναστών, στην περίπτωση που αυτοί μας επισκεφτούν!

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης