Αυξάνονται τα προβληματικά πόθεν έσχες βουλευτών


Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα προβληματικά πόθεν έσχες και ήδη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχει καλέσει τουλάχιστον 130 πρώην και νυν βουλευτές να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία.



Βάσει του νέου νόμου και του εντύπου που περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες για την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών, θα πρέπει εντός των επομένων ημερών, σε όσους έχουν σταλεί κλήσεις, να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, από την επιτροπή πόθεν έσχες δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο κριτήριο επελέγησαν οι 130 βουλευτές και γιατί δεν καταθέτει σε διπλό έντυπο το σύνολο των υπόχρεων υποβολής περιουσιακών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για τον συγκεκριμένο αριθμό των πολιτικών είχαν προκύψει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όταν πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες ήταν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας. Μάλιστα, η κ. Χαραλαμπίδου θα είναι από τους πρώτους που θα κληθούν από τον πρόεδρο της επιτροπής, Γιώργο Βαρεμένο.

Η αρμόδια επιτροπή αναμένει την έκθεση ορκωτών λογιστών για την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, μετά και τις καταγγελίες του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη. Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της επιτροπής πόθεν έσχες Νικήτας Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Επικρατείας θα ελεγχθεί τόσο για τη δήλωση που είχε καταθέσει όσο και για το νέο έντυπο που πρόκειται να συμπληρώσει.

«Οι πρωτοεκλεγμένοι βουλευτές του Ιανουαρίου και όσοι έγιναν για πρώτη φορά υπουργοί τότε, υπέβαλαν δηλώσεις με το παλιό έντυπο. Το ότι θα υποβάλλουν και με το νέο δεν σημαίνει ότι πετιέται το παλιό έντυπο. Εάν εκεί υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει» ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης και εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει πρόβλημα» με τα πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γιώργου Σταθάκη. «Αλλά δεν θέλω να μπω επί της ουσίας πριν έρθει η έκθεση των ορκωτών λογιστών», πρόσθεσε.

madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης