Ντομπρόβσκις: Εντιμος συμβιβασμός στα «κόκκινα» δάνεια


-ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 

 Έντιμο συμβιβασμό αναζητούν κυβέρνηση και θεσμοί στο θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για όσους υπάγονται στο νόμο Κατσέλη. 



Αυτό έκαναν γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλαντις Ντομπρόβσκις μετά από τη μεταξύ τους συνάντηση που είχαν το πρωί όπως και μετά από τη συνεργασία που είχε ο κ. Ντομπρόβσκις με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής, πέραν των άλλων, έδειξε πεπεισμένος πως η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχής. Κάτι, που σύμφωνα με τον ίδιο, θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και θα αναθερμάνει την πραγματική οικονομία.

Οι δύο πλευρές στη διάρκεια των συναντήσεών τους συζήτησαν το πρόβλημα των πλειστηριασμών και του ΦΠΑ αλλά και για τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς και για το συνταξιοδοτικό.

Ντομπρόβσκις: Εντιμος συμβιβασμός στα «κόκκινα» δάνεια

Στο θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Τσακαλώτος είπε πως στόχος είναι να βρεθεί έντιμος συμβιβασμός, ενώ ο κ. Ντομπρόβσκις έκανε λόγο για διαφορά ανάμεσα στα δύο μέρη και ιδίως στο ζήτημα πόσο ευρεία θα είναι η προστασία. Ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τη θέση της Ευρ. Επιτροπής σύμφωνα με την οποία ότι πρέπει να στηρίζονται αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη συμβιβαστικής λύσης.

Στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε πως αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο δημοσιονομικό μέτρο μπορεί να αναζητήσει ισοδύναμο μέτρο αλλά χωρίς να υποσκάπτει τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ακόμη ότι "η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αυτό πρέπει να εφαρμοστεί για να εξυπηρετηθεί ο ελληνικός λαός", όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
 ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ