Tι βρήκε η NASA στον Αρη;


- Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα ανακοινώσει μεγάλη ανακάλυψη σε λίγες ώρες

 Οταν το Σάββατο το απόγευμα η NASA ανακοίνωσε ότι θα δοθεί τη Δευτέρα μεγάλη συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Λύθηκε το μυστήριο του Άρη» και χωρίς να δίνει καμία απολύτως πληροφορία όπως ήταν ευνόητο τα ΜΜΕ και ο κυβερνοχώρος πήραν φωτιά. 



Ολοι ψάχνουν να βρουν τι είναι αυτό που θα ανακοινώσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν και η μόνη ένδειξη του τι μπορεί να ανακοινώσει η NASA είναι η σύνθεση του πάνελ των ομιλητών.

Οπως αναφέρει το CNN οι επιστήμονες που θα βρεθούν απέναντι από τους δημοσιογράφους έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη για τον Αρη η οποία θα ανακοινωθεί σε επιστημονικό συνέδριο που θα γίνει σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο η μελέτη αυτή θα παρουσιάζει αποδείξεις για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον Αρη και πιο συγκεκριμένα ότι κατά περιόδους στην επιφάνεια του ρέει αλμυρό νερό.

Αν τελικά αυτή θα είναι η ανακάλυψη που θα ανακοινωθεί εκτός των άλλων θα αναζωπυρωθεί η συζήτηση για την ύπαρξη ζωής (έστω και μικροβιακής) στον Κόκκινο Πλανήτη.

Φυσικά η ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Αρη θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αρχικά στην οργάνωση επανδρωμένων αποστολών στον Κόκκινο Πλανήτη και αργότερα στη δημιουργία βάσεων εκεί.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ
 tovima.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης