Ο Κώστας Μπάρκας Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος;


Να αποφύγει τις παγίδες εκ των έσω είναι αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πάθημα του περασμένου επταμήνου με την πρώτη διακυβέρνηση, με αποτέλεσμα να σχεδιάζει τον κομματικό και κοινοβουλευτικό χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ βασισμένο στους ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον.



Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, έχοντας απαλλαγεί από τα «βαρίδια» της Αριστερής Πλατφόρμας που επέλεξαν τη διάσπαση πριν τις εκλογές, είναι πλέον να τοποθετήσει στα νευραλγικά πόστα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν επιδείξει τάσεις σκληρής εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Δεδομένο θεωρείται ότι ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, που ήταν γραμματέας της ΚΟ δεν θα παραμείνει στο πόστο του, καθώς χρεώνεται το χάος με τις διαφοροποιήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις της περασμένης διακυβέρνησης στις κρίσιμες ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

Πέραν τούτου, ο νέος γραμματέας πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να προέρχεται από την κομματική πλειοψηφία και όχι από τους «53».

Επίσης για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου προορίζεται ο Τάσος Κουράκης που έχει σχετική εμπειρία από το παρελθόν, ενώ στο προεδρείο θα είναι σίγουρα και μία γυναίκα, ενδεχομένως η Χαρά Καφαντάρη.

Για τη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ακούγονται τα ονόματα του Σωκράτη Φάμελλου από τη Β΄ Θεσσαλονίκης και του Κώστα Μπάρκα από την Πρέβεζα.

 epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης