Άρτα: Αρχίζουν οι προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας


Η Kινηματογραφική Oμάδα Άρτας «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις προβολές του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου, πάντα με είσοδο ελεύθερη. 

Έναρξη για τη νέα περίοδο την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ με το Βρετανικό φιλμ του 2009 «Fish Tank (To Ενυδρείο)» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.


 
ΥΠΟΘΕΣΗ: Όταν ο Connor (Michael Fassbender), ο καινούργιος γκόμενος μιας χωρισμένης μητέρας (Kierston Wareing) δύο μικρών κοριτσιών έρχεται να μείνει στο σπίτι μαζί τους, η μεγαλύτερη (15χρονη) κόρη Mia (Katie Jarvis), σκέφτεται πως θα ήθελε να ‘'γνωριστούν καλύτερα'’ και από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα.

Η Mia είναι μια επαναστατημένη teenager με μεγάλο θυμό για την ‘’άνετη’’ μητέρα της και ‘’κολυμπά’’ μέσα σε ένα περιβάλλον που δε φαίνεται να την χωράει. Η ανάγκη της να ξεφύγει μέσω του χορού είναι έκδηλη γι' αυτό και απομονώνεται και χορεύει για να αποφύγει τα προβλήματα της καθημερινότητας στο περιθώριο των εργατικών κατοικιών του Essex.

Παράλληλα η μητέρα της πίνει και αγνοεί τις κόρες της ενώ ενδιαφέρεται μόνο για τον νέο άντρα που βάζει εύκολα στο σπίτι της. Εκείνος με τη σειρά του παλεύει να ξεφύγει από τα δικά του προβλήματα, βουτώντας στην ζωή αυτής της μικρής οικογένειας. Όλοι θα κάνουν ένα μεγάλο γύρο στο ενυδρείο της ζωής τους, για να καταλήξουν στον ίδιο σημείο που δυστυχώς έξοδος δεν υπάρχει.
 
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Η Αντρέα Άρνολντ γεννήθηκε το 1961 στο Κεντ της Αγγλίας και ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Έπειτα από σπουδές σκηνοθεσίας στο Λος Άντζελες, η Άρνολντ παρουσίασε στη Semaine de la Critique στις Κάννες τις πρώτες της ταινίες μικρού μήκους («Milk» και «Dog»), ενώ το 2005 κέρδισε το Όσκαρ με την επίσης μικρού μήκους «Wasp». Tο 2006 κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες με την ταινία «Red Road»
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Andrea Arnold
Παραγωγή: Kees Kasander
Φωτογραφία: Robbie Ryan
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Χώρα παραγωγής: Βρετανία
Γλώσσα: Αγγλικά
Εικόνα: Έγχρωμη
Διάρκεια: 124'
Ήχος: Dolby Digital
 
Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Kierston Wareing ,Katie Jarvis, Harry Treadaway, Charlotte Collins, Jason Maza ,Chelsea Chase , Jack Gordon, Sarah Counsell, Brooke Hobby.
 
BΡABEIA:
BAFTA καλύτερης Βρετανικής ταινίας
ΒΙFA καλύτερης σκηνοθεσίας
Jury Price φεστιβάλ Καννών

Μην τη χάσετε με τίποτα!!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης