Ο "Σκουφάς" φιλοξένησε νέους από Βρετανία και Σουηδία


Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 ο Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» Άρτας είχε την χαρά να φιλοξενήσει νέους (16-24 ετών), από το Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας και την Ουψάλα της Σουηδίας. 

Οι νέοι επισκέφτηκαν την πόλη μας με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα New Enterprising Youth Exchanges «NEW EYES».



Συντονιστής και οργανωτής της δράσης για την Ελλάδα ήταν το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης «ΑΕΙΠΛΟΥΣ», μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Συνοδός τους στην Άρτα ήταν η κ. Άννι Οικονόμου.

Τους νεαρούς επισκέπτες υποδέχτηκαν στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου το μέλος του Δ.Σ. κ. Ειρήνη Νάκου και ο δάσκαλος του Χορευτικού Τμήματος κ. Νίκος Λιόντος.


Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα δημοτικών και λαϊκών χορών, να συμμετάσχουν στην πρόβα με τους μαθητές του εφηβικού τμήματος του Συλλόγου φορώντας παραδοσιακές στολές, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να γνωρίσουν άτομα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες.

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Συλλόγου παίρνοντας μια εικόνα από την ιστορία της πόλης μας και τους ανθρώπους της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ