Γνωρίστε τις δέκα πιο αφροδισιακές τροφές


Είναι γνωστό ότι οι τροφές παίζουν σημαντικό ρόλο και στην ερωτική μας ζωή, δρώντας ως αφροδισιακά, καθώς αναπληρώνουν την έλλειψη ορισμένων ιχνοστοιχείων και θρεπτικών συστατικών που μπορεί να οδηγήσει σε «πεσμένη» διάθεση, λόγω της επίδρασης στα αναπαραγωγικά όργανα.



Δείτε τις δέκα τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τη λίμπιντο:

1. Στρείδια
Είναι το γνωστότερο αφροδισιακό και περιέχουν πολύ ψευδάργυρο, σημαντικό συστατικό για την ερωτική διέγερση.

2. Σοκολάτα
Πολλοί λένε ότι η σοκολάτα είναι καλύτερη κι από το σεξ. Σε κάθε περίπτωση η σοκολάτα επιδρά στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, παράγοντας τις ίδιες ουσίες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού.

3. Καρπούζι
Αν και… δεν του φαίνεται, το καρπούζι βοηθάει στο κυκλοφορικό, το οποίο με τη σειρά του βοηθάει στις στύσεις. Το «κακό» είναι ότι το ευεργετικό συστατικό του, η σιτρουλίνη, βρίσκεται στη φλούδα, οπότε χρειάζεται… προσοχή στην κατανάλωση.

4. Aβοκάντο
Είναι «γεμάτο» με βιταμίνη Ε, που δίνει ενέργεια, καθώς και με ποτάσιο και ίνες, που βοηθάνε στην καλή κατάσταση του οργανισμού.

5. Σύκα
Περιέχουν μαγνήσιο, ποτάσιο και σίδηρο, που βοηθάνε στη γενική «όρεξη» του οργανισμού, όπως και η βιταμίνη B-6, που επίσης περιέχουν.

6. Ρόδι
Εκτός από τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, βοηθούν στην αύξηση της ευαισθησίας στις ερωτογενείς ζώνεις, προσφέροντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο σεξ.

7. Μέλι
Το μέλι, και κυρίως το οργανικό, βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, δημιουργώντας μεγαλύτερη ερωτική διάθεση.

8. Βανίλια
Η μυρωδιά της είναι ιδιαίτερα αισθησιακή και η χρήση αιθέριων ελαίων βανίλιας στο μπάνιο ή σε μασάζ, ανεβάζει τη λίμπιντο.

9.  Σολωμός
Περιέχει ωμέγα-3 που βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης, η οποία με τη σειρά της φτιάχνει τη διάθεση και κατά συνέπεια και την επιθυμία για σεξ.

10. Μπανάνα
Περιέχει ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τη λίμπιντο και καλό είναι να χρησιμοποιειται σε μακροπρόθεσμη βάση, ως τμήμα μιας υγιεινής διατροφής.

madata.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ