Έφηβος βομβιστής αυτοκτονίας λίγο πριν την τελική του αποστολή


- -Συγκλονιστική η εικόνα του - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

Τι είναι αυτό που οδηγεί έναν άνθρωπο στο να τινάξει τον εαυτό του στον αέρα στέλνοντας ένα μήνυμα και παίρνοντας κι άλλους μαζί του στο θάνατο; Πώς νιώθει κάποιος που γνωρίζει πως βαδίζει συνειδητά προς το οριστικό τέλος του και μάλιστα με επιλογή του;



Οπτικό υλικό καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του έφηβου βομβιστή αυτοκτονίας Jafar al-Tayyar, ενός νεαρού Ουζμπέκου που ήταν έτοιμος να πεθάνει οδηγώντας ένα τεθωρακισμένο όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά σε σιιτικά χωριά στη βόρεια Συρία.

Η ευρύτερη επίθεση από το Μέτωπο Νούσρα περιλάμβανε μπαράζ περισσότερων από 200 πυραύλων και επτά παράλληλες επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των δυνάμεων υπεράσπισης της Fua που τελεί υπό πολιορκία εδώ και δύο χρόνια.

Ο έφηβος καμικάζι αυτοκτονίας μάχεται με τους εταίρους της Αλ Κάιντα στη Συρία και αυτή ήταν η τελευταία και τελική αποστολή του.

Αν κανείς περιμένει έναν άνθρωπο αποφασισμένο να γίνει μάρτυρας και συμφιλιωμένο με το επερχόμενο τέλος, ο νεαρός Tayyar δεν μοιάζει καθόλου έτσι.

Αβέβαιος και τρομαγμένος ξεσπά σε κλάματα στο βίντεο των Times. «Jafar, αδελφέ μου, μη φοβάσαι. Όταν φοβάσαι, να θυμάσαι τον Αλλάχ», τον ενθαρρύνει ένας άλλος μαχητής.

afgadja1 afgadja2 afgadja3
jaffar01

«Φοβάμαι μόνο μήπως δεν επιτύχω», λέει ο Tayyar.
Στη συνέχεια οδηγεί το όχημά του και απομακρύνεται πριν το ανατινάξει.

jaffar02

Η επίθεση βιντεοσκοπήθηκε από το Μέτωπο Νούσρα με μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε πάνω από το πεδίο της μάχης.

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης