Στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Άρτας


Στις δράσεις του Δήμου Αρταίων στον τουρισμό και στην γενικότερη προώθηση της Άρτας αναφέρθηκε χθες ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ART TV. 

Όπως επεσήμανε «έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να συνθέσουμε, και αυτό για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε η Άρτα να βγει στο προσκήνιο».



Με αφορμή τα εγκαίνια της 3ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας και της Εμποροπανήγυρης, που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή στις 9 το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο «Διώνη» του Δήμου, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή ικανοποίησε το διαχρονικό αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης για επέκταση της έκθεσης και έτσι «φέτος τα διαθέσιμα τετραγωνικά στην κλειστή έκθεση έχουν διπλασιαστεί (από 1000 σε 2000), ενώ οι εκθέτες έχουν υπέρ-τριπλασιαστεί (από 25 σε 75)».

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους κατοίκους της Άρτας και της Ηπείρου να δώσουν το «παρών» στην Έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 3 Οκτωβρίου, ενώ ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις του Νομού Άρτας (περίπου 60) που συμμετέχουν, καθώς και το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΑ και φυσικά την Αναπτυξιακή του Δήμου (ΑΔΑΕ) που συνδιοργανώνουν την Έκθεση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα είναι ανοιχτή η 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη έχουν προγραμματιστεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Άρτας.

Στις τουριστικές εκθέσεις
 
Σε ό, τι αφορά το κομμάτι της τουριστικής προβολής, ο Δήμος Αρταίων θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ σε μια στοχευμένη κίνηση για την άνοδο του θρησκευτικού και μνημειακού τουρισμού θα δώσει το «παρών» τον Μάρτιο σε έκθεση στη Μόσχα.

Οι εκδηλώσεις -σταθμοί
 
Φυσικά, ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει και θα μεγαλώσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που στόχο έχουν την προβολή της περιοχής. Έτσι, το Νοέμβριο θα γίνει η 2η Γιορτή Πορτοκαλιού –Μανταρινιού –Ακτινιδίου και Ελιάς, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιστημονική ημερίδα και ημέρα καριέρας, καθώς και μια ημερίδα γαστρονομίας.

Επίσης, από Δευτέρα βγαίνει η πρόσκληση για το Χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πρώην Ξενία, μέσα στο Κάστρο, ενώ προγραμματίζεται για το Πάσχα η πρώτη εκδήλωση με την ονομασία «Βυζαντινή Άρτα», η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων της πόλης.

Φυσικά, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και η επέτειος Απελευθέρωσης της Άρτας, όμως για αυτές τις δυο εκδηλώσεις περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν εν ευθέτω χρόνω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ