Ψαλίδι 50% στα επιτόκια κόκκινων καρτών


ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ

Δράσεις για τη διευθέτηση μεγάλων χρεών που προέρχονται από χρήση πιστωτικών καρτών αναλαμβάνουν οι τράπεζες. Με βάση ότι περισσότερες από 2 εκατομμύρια κάρτες βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών οι τράπεζες προχωρούν σε ρυθμίσεις. 



Στο 50% ρίχνουν τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες και παράλληλα προσφέρουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις μέσα από σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 7 δισ. ευρώ.

Μάλιστα πλέον οι «κόκκινες» πιστωτικές ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί η μετατροπή της οφειλής σε δάνειο, σύμφωνα με το Εθνος. 

Η Eurobank προχωρά σε ρυθμίσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το χρόνο της καθυστέρησης, αντικαθιστώντας το υπόλοιπο των κόκκινων καρτών ή των προσωπικών δανείων σε νέα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

Η Εθνική Τράπεζα θα προβεί σε αντικατάσταση της οφειλής σε νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% και παράλληλη ρύθμιση της δόσης ανάλογα με το εισόδημα του κατόχου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά οφειλές έως 40.000 ευρώ και διάρκεια αποπληρωμής έως 150 μήνες.

 Η Alpha Bank θα προχωρήσει αυτόματα στο «κούρεμα» σε όσες κάρτες παρουσιάζουν καθυστέρηση αποπληρωμής που ξεπερνά τις 90 μέρες.

Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να «πακετάρει» τις υπερχρεωμένες κάρτες και τα μικροδάνεια σε νέα δάνεια με επιτόκια από 8 έως 10%, ενώ για οικονομικά αδύναμους θα είναι δυνατό το «κούρεμα» 20% έως 30% της συνολικές οφειλής.

 sofokleousin.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης