Ήπειρος: 11 οι μονάδες θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας


- H παραγωγή των υδατοκαλλιεργειών στην Ήπειρο, ανέρχεται στο 55% της εθνικής παραγωγής και στο 10% περίπου της ευρωπαϊκής παραγωγής

Έναν σημαντικό τομέα με προοπτικές για το περιβάλλον αποτελεί ο τομέας των υδατοκαλλιεργειών στην χώρα μας γενικότερα και στην Ήπειρο ειδικότερα. 



Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας 2015-2019 η Ήπειρος φιλοξενεί 11 από τις 75 επιχειρήσεις- μεγάλες μονάδες του κλάδου της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους σε μεγαλύτερους ομίλους) δηλαδή ποσοστό 15%.

Μάλιστα η Ήπειρος ιδιαίτερα για τις υδατοκαλλιέργειες στα εσωτερικά νερά κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στην χώρα.

Συνολικά εκτρέφονται βασικά τρία είδη ψαριών (πέστροφα, κυπρίνος, χέλια), ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται η εκτροφή κέφαλου, διακοσμητικών ψαριών και στουργιονιού.

H παραγωγή των υδατοκαλλιεργειών στην Ήπειρο, ανέρχεται στο 55% της εθνικής παραγωγής και στο 10% περίπου της ευρωπαϊκής παραγωγής.

Οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου είναι πολύ μεγάλες. Απαιτείται, όμως, εκσυγχρονισμός των υποδομών, ο οποίος αναμένεται να εκκινήσει με την ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), στη Σαγιάδα και στον Αμβρακικό Κόλπο.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης