Πρέβεζα: Ξεκίνησαν τα 3α Εν Νικοπόλει Άκτια


- Πραγματοποιήθηκε χθες στην Παραλία της πόλης, ο κολυμβητικός διάπλους
- Δεύτερη η Αρτινή κολυμβήτρια Έλλη Μάνθα με χρόνο 16:47

Ως Γνωστός της πάση η πόλη της Πρέβεζας στις 2 Σεπτεμβρίου γιορτάζει την ιστορική Ναυμαχία του Ακτίου. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της επετείου τα τελευταία 3 χρόνια διοργανώνονται αθλητικοί αγώνες όπως ο κολυμβητικός διάπλους Ακτίου Πρέβεζας και αγώνας δρόμου 10χλμ.



Για πρώτη χρονιά φέτος θα διεξαχθεί και το 1ο Ακτια Τρίαθλον,το οποίο θα έχει πάνω από 100 συμμετοχές, αριθμός απολύτως ικανοποιητικός!

Χθες Σάββατο και ώρα 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Παραλία της Πρέβεζας ο κολυμβητικός διάπλους σε δύο αποστάσεις.

Μία μικρή απόσταση για τους μικρούς φίλους της κολύμβησης και η μεγάλη απόσταση από το Άκτιο για τους μεγάλους.

Την πρώτη θέση στο μικρό διάπλου στις γυναίκες κατέλαβε η Ελένη Κατσανάκη, τη δεύτερη η Φρειδερίκη Μπούτικου και την τρίτη η Ειρήνη Βαγγέλη.

Στους άνδρες πρώτος ήταν ο Χρήστος Γαζής, δεύτερος ο Ηρακλής Ναστούλης και τρίτος ο Ανδρέας Γαζής.

 Στο μεγάλο διάπλου στις γυναίκες και συνολικά, πρώτη ήταν η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη, δεύτερη η Έλλη Μάνθα και τρίτη η Pascal Purnele.

Αντίστοιχα στους άνδρες την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μανούσος Βιζυράκης, τη δεύτερη ο Μάξιμος Μάλφας και την τρίτη ο Κώστας Κατσανάκης.

Ειδική βράβευση έγινε για τον 4χρονο Λευτέρη Μπούτικο, ο οποίος ήταν ο μικρότερος σε ηλικία συμμετέχων στο διάπλου.

Αντί για κύπελλο ως αναμνηστικό για τους νικητές δόθηκαν καραβάκια από Θαλασσόξυλα Πρέβεζας του Στέφανου Καλλίνικου ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στον μικρό διάπλου.


Η διάσχιση από το Άκτιο είχε πολλά αγκάθια καθώς τα θαλάσσια ρεύματα οδήγησαν τους κολυμβητές εκτός πορείας ωστόσο παρά τις αντίξοες τερμάτισαν όλοι κανονικά.

Το άλλο αγκάθι ήταν τα αγκάθια των αχινών που πάτησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr πάνω από 4 κολυμβητές με μερικούς από αυτούς να είναι άτυχοι καθώς συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα.

 thebest.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης