Θερινό σινεμά - Σήμερον: Ο Κλέαρχος η Μαρίνα κι ο κοντός


Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός είναι κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στα 1961

 Σε ένα ντελίριο δροσιστικού γέλιου στα Καμμένα Βούρλα, την ώρα που τη Μαρίνα την τρώει η ζέστη και το τρυπάνι στην Αθήνα.



 Ο Κλέαρχος προκειμένου να ξεφύγει από την ανυπόφορη και αυταρχική γυναίκα του Μαρίνα και να βρεθεί με τη ζωηρή γειτόνισα του Ηρώ, θα επικαλεστεί της δήθεν υποψίες του, ότι ο γαμπρός του Μάχος, ο άντρας της κόρης τους Ρέας, έχει ερωμένη και θα τον ακολουθήσει μέχρι τα Καμμένα Βούρλα, όπου θα πάει να κάνει ιαματικά λουτρά για το πονεμένο χέρι του.

 Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τσιφόρος Νίκος
Σενάριο: Τσιφόρος Νίκος, Βασιλειάδης Πολύβιος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Αυλωνίτης Βασίλης, Βασιλειάδου Γεωργία, Ρίζος Νίκος, Λάζου Πόπη, Ρίζου Έλσα, Βογιατζής Γιάννης, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Παππά Νέλλη, Μαυρόπουλος Άγγελος. Χρέλια Γοργώ, Αποστόλου Ζέτα, Αυλωνίτης Γιάννης, Ντάρλας Δ.
Διάρκεια: 89
Εισιτήρια: 25617
Α' Προβολή: 18/12/1961

 Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας των Τσιφόρου - Βασιλειάδη, με το ίδιο πρωταγωνιστικό τρίο Αυλωνίτης - Βασιλειάδου - Ρίζος. Το τρίο αυτό συμπρωταγωνίστησαν συνολικά σε 11 κινηματογραφικές ταινίες κατά το διάστημα 1954-1964, με πιο καλές στιγμές τους την παρούσα ταινία, το Θησαυρό του Μακαρίτη (1959), τους Γαμπρούς της Ευτυχίας (1962) και τον Ανηψιό μου το Μανώλη (1964).

ΥΠΟΘΕΣΗ




Ο ώριμος πενηντάρης, οικογενειάρχης, Κλέαρχος, (Αυλωνίτης) φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του (Ρίζος), τον οποίο αντιπαθεί η γυναίκα του (Βασιλειάδου). Για να συναντήσει την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, στα Καμένα Βούρλα, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα το γαμπρό του.

Ενώ ο γαμπρός του πηγαίνει στα Καμένα Βούρλα για να κάνει ιαματικά μπάνια και να γιατρέψει το χτυπημένο του χέρι συμφωνεί με τη γυναίκα του να τον ακολουθήσει και αυτός κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Αλλά η πανέξυπνη γυναίκα του Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους, αποφασίζει να δράσει και τον πιάνει στα πράσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης